sunndal stein todalshaug_690x512

Gi oss Surnadal!

I 1991 spilte A-laget til Surnadal i nest øverste divisjon, og møtte blant annet storklubben Vålerenga. Supporterne fra Oslo-klubben glemmer ikke turen de hadde til Surnadal sommeren 1991, og nå ønsker de seg mer enn noe annet å få møte Surnadal i 1. runde i cupen!

Den beryktede "Klanen" ble tatt i mot på best mulig måte av gjestfrie surnadalinger, med blant annet grilling ved Folkets Hus, massiv pressedekning og god stemning både dag og natt. Over 1800 tilskuere møtte opp på kampen, som Vålerenga vant 3 - 2 på Syltøran stadion.

Turen har virkelig satt spor blant de ivrige supporterne i Vålerenga Fotball, og nå har de ytret ønske om å få komme tilbake, via informasjonskanalen "Sotahjørnets venner":

Det var stor ståhei i bygda – og den gang som nå, var Klanen profesjonelle nok til å snakke med bøndas supporterklubb. Det blei felles fest i Surnadal og over hundre fans blei påmeldt til «årets tur» og mange dro også i egne biler. Nervene var nok i høyspenn på den turen. Det høljregna og planen med grillparty på stranda og overnatting ute under åpen himmel begynte å ligne på en ganske dårlig idé; men skitt au. Det var noen som hadde vært smarte og bestilt tomannsrom og campinghytter og det ville jo bli riktig så koselig med tyve mann der inne.
 
Heldigvis var bønda såpass oppegående at de hadde leid folkets hus. De som dro blei møtt av en bråte journalister og fotografer. Banner med «Velkommen, brødre» og bønder som tok dem i mot som om de hadde vært kompiser hele livet, men ikke sett hverandre på fem år.
 
Det blei tidenes bygdefest og på gøy på landet er det slettes ingen ting som heter stengetid og skjenkekontroll. Allikevel var de ti innleide lensmennene fra Kristiansund arbeidsledige hele kvelden og påpekte dette til alle journalistene som ringte. Seksten i tallet. Avisene skreiv store fredstyper om Klanen i Surnadal og Vålerenga fikk en etterlengta opptur i media. For de som kjenner til dusinet klansmenn i Otta så var ikke det mange ukene i forveien, så det var sårt tiltrengt med positiv omtale.

Siden har Surnadal vært Klanens vennskapsklubb og er fortsatt den eneste norske fotballklubben – med unntak av Vålerenga – som har hatt skjerfet sitt hengende på Bohemen.
 
Så da er det på tide å gjenta turen – for alle som var for unge den gang – og alle som er kommi til. Kom igjen ’a – gi oss Surnadal! Gi oss en ny legendarisk tur. Gi reiseklubben Syltøran Stadion…

Les hele saken her