Komikveld 1

Edgars Fotoarkiv med Svanesjøen fra Blæst'n

Gammelbildet uke 44 - fra gamle TP

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3! Sjå også Edgars Fotoarkiv 1 og Edgars Fotoarkiv 2. Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Har du kommentarer eller innspill til dette bruk redaktor@trollheimsporten.no.


 

Svanesjøen anno 1980, og litt til
 
Neste helg skal musikkorpset Blæst'n feire sitt 30-årsjubileum. De har gledet oss med musikk og andre ting i en hel mannsalder. (Lærerinna Anna Tørset fortalte oss skuleonger at en mannsalder, det er 30 år. Og da er det sikkert sant). Litt rart å tenke på det at Blæst'n har spilt for oss i 30 år - i alle fall for en ivrig amatørfotograf som ble tipset om - og halvveis invitert til - en av de første øvingskveldene.
 
Blæst'n har og bidratt med andre ting enn bare korpsmusikken sin. Før i tida hadde de sine "komikvelder" - og det var vel før det revymiljøet i Rindal som vi kjenner i dag ble skapt? Her har jeg plukket fram noen bilder fra Komikveld i Lomunda Grendahus. Det står skrevet 3. oktober 1980 i negativalbummet mitt, så da får jeg tru at det er rett. En av hovedattraksjonene den gangen var en noe parodisk oppføring av Peter Tsjajkovskijs opera Svanesjøen - 103 år etter uroppføringen i Moskva 1877. Aktørene i Blæst'ns versjon var Oddbjørn Grytbakk og Ove Inge Ranheim. Den ble visstnok oppført flere ganger seinere.
 
Jeg minnes i alle fall at jeg snakka med en av aktørene noe seinere. Han kunne da fortelle at ved en oppføring skjedde det et lite uhell. Da baletten ble på det heftigste kom partneren i skade for å knalle kneet opp i en legemdel på dansepartneren - en legemsdel jeg av sømmelighetshensyn skal la være å nevne med navn. Etterpå måtte han kjempe som bare det for å unngå å fullføre forestillingen i tvikroket stilling.
  
Får vi en reprise på Svanesjøen på 30-årsjubileet???
 
Fra Svansjøen, anno 1980. Svanen, i Oddbjørn Grytbakks skikkelse, fødes
Så kommer partneren inn, og det er Ove Inge Ranheim.
Dansen utvikler seg...
...og blir ganske heftig til slutt.
 
Willy Karlstrøm som Elvis, og i forgrunnen har vi Erik Halvosen. Bak
mener jeg å kjenne Ola Stokke, men han helt til høgre er jeg ikke sikker på.
Her får leserne hjelpe til med navnet.
Dagens redaktør foreslår Arild Bye
 Det har alltid vært stor allsidighet i Blæst'n. Her er et musikkinnslag langt utenom korps-
 musikken. Vi ser fra venstre Laila Børset, Lars Landsem og Einar Lillegård.