Mikal Vik

Edgars Fotoarkiv ruller videre fra november 2008

Gammelbilder uke 48 - Mikal Vik

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3! Sjå også Edgars Fotoarkiv 1 og Edgars Fotoarkiv 2. Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Kom gjerne med kommentarer eller innspill omkring dette - bruk redaktor@trollheimsporten.no.
 
Det var spørsmål den gangen om hvem som kjører bilen - og det er Sigbjørn Arnestad, som du også ser under.


 

En trofast kunde
 
 
 
Det er mangt å minnes når en blar gjennom gamle negativ-album. Nylig kom jeg over noen filmstriper med motiver som jeg aldri tidligere har laget bilder av. Men det er vel aldri for seint så lenge negativene er i orden! Mellom andre motiv fann jeg noen bilder av en kar jeg tipper at mange av den litt eldre garde omkring Rindal sentrum minnes godt. Det var bilder av Mikal Vik på sin vanlige handlerunde, fra boligen nedi Bjergin og opp til daværende Rindal Samvirkelag.
 
 
Mikal bodde i huset Venås nedi Bjergin. Det er det raude huset like ovafor innkjørselen til det gamle Bergmoen-bygget. Bildene er tatt på slutten av 1970-tallet, trur det er 1979 eller kanskje 1978. Den tida arbeidde jeg på Landsem Skifabrikk, og når jeg arbeidde inne på det gamle handarbeidsrommet kunne jeg sjå nedover vegen og ned til krysset frampå Bjergin når jeg sto på plassen nærmest glasa. Da kunne jeg mang en morgen sjå Mikal Vik der han kom ruslende oppover Bjergin med kurs for butikken. Han var født i 1892 i følge Gards- og ættesoga, så han var godt oppi åttiåra den gongen og han gikk ikke så fort lenger. Men det han mangla i fart tok han att med å starte tidlig. Det henda rett som det var at han sto og venta på at butikken skulle åpne om morgenen. Mang en morgen var Mikal Vik dagens første kunde på Rindal Samvirkelag.
 
Dette var den tida jeg for alvor begynte å interessere meg for fotografering. En hobby og interesse jeg delte med arbeidskameraten min, Einar Tiset. Vi to arbeidet mye sammen på lakkeringsrommet på Landsem Skifabrikk, og det hendte at vi gikk oss en tur ut i frisk luft når det var en liten pause i arbeidet. Det kunne trenges, for lufta var ikke den aller beste inne på et lakkeringsrom. Det var på en slik luftetur at disse bildene av Mikal Vik ble tatt. Både Einar og jeg hadde med oss kameraene da vi gikk ute i friskluft, men jeg trur at det var bare jeg som foreviget Mikal Vik akkurat den gongen.
 
Mikal Vik har fullført dagens handlerunde....
... og er på stø kurs nedover Bjergin
Men så dukker det opp en lastebil, og det ser trangt ut!
Men det ordner seg, det er plass til både Mikal og lastebilen. (N.B. Jeg trodde det var Arnfinn Negård som kom med lastebil her, men det står Mørelinjen på sida av bilen og da er det nok ikke han. Er det noen som gjenkjenner sjåføren som sitter med sneipen i kjeften?)
 
Dagens redaktør har tatt et utsnitt av bildet:
- og vi er nå to av Trollheimsportens redaktørstab
som synes dette ligner mistenkelig på Sigbjørn Arnestad,
ca 30 år yngre enn i dag.
Siste: Det er kommet en bekreftelse fra Bodil Arnestad: "De e`n far, så kjøre lastebil, ja!"