Fullt hus

Rindal skimuseum

Fullt hus på VM-kveld

Det ble trangt om plassen på skimuseet i går kveld, da ordfører Ola Heggem kunne ønske velkommen til VM-kveld. Rundt 70 ski-interesserte personer hadde møtt opp for å bli nærmere informert om veien fram til et eventuelt VM i Trondheim i 2023.

Ola_700x371.jpg

Birger og Egil Sæter_700x518.jpg

Direkte fra PyeongChang
Det var lagt opp til et innholdsrikt program. Mest spenning var vel knytta til om det lyktes å få direktekontakt med Adressakommentator Birger Løfaldli i PyeongChang, som hadde stått opp kl. 03 nattes tid for å delta ”live”på VM-kvelden. Og det viste seg at ikke bare én, men to rindalsjounalister var til stede i OL-byen, da også Egil Sæther dukket opp på skjermen. Vi fikk en fersk rapport fra OL 2018, som hadde starta med minus 25 grader og kald vind og etter hvert hadde utvikla seg til ”et helt greit OL”, der gullmedaljen på 500 m skøyter var den prestasjonen som ble rangert høyest.
 

Intervju med NM-laget
Rindals NM-lag i stafett som fikk en flott 12.-plass på siste NM, var invitert og ble intervjuet av Ola Heggem: Gjermund Løfald, Hallvard Løfald og Jo Svinsås. Dette var det opprinnelig uttatte laget, men Hallvard, som har vært mye syk denne sesongen, valgte å gi plassen sin til Lars Hol Moholdt. Dette er ambisiøse gutter som er oppe i henholdsvis 800, 750 og 650 treningstimer, og har som mål at vi skal få se Rindal IL på pallplass på stafett-NM. Å få delta på VM i Trondheim i framtida er også selvfølgelig en gulrot det er verdt å trene hardt for.

Guri Hetland_700x400.jpg
 

Hva gjenstår før Trondheim får VM på ski i 2023?
Dette var Guri Hetlands tema. Det er to verdige kandidater til å få VM i 2023: Planica og Trondheim. Begge har fått godkjent sine søknader. Hvem som trekker det lengste strået i denne konkurransen avgjøres på FIS-kongress i Hellas og offentliggjøres 17. mai. Siste VM i Trondheim var, som kjent, i 1997, for 22 år siden. En entusiastisk Hetland lovet at et eventuelt nytt VM i Trondheim ville bli mer enn et mesterskap, en stor fest med 97-stemning på 2023-vis.
 

Team Veidekke
Trener for Team veidekke, Kristian Skrødal, fortalte om deres arbeid for å løfte fram gode løpere og få disse inn på landslaget. Team veidekke er eid av 3 skikretser og omfatter hele Midt-Norge og har som mål å bli beste regionslag i landet.

Jo Sverre.jpg

Jo Sverre Sande, som også var en ivrig skiløper i tidlig ungdom, men valgte musikken, stod for  kveldens kulturelle innslag med fire av sine låter til stor applaus fra publikum.

Jørgen Bye Brevik loste publikum gjennom kvelden på en fin måte og Arne Blix hadde lagt ned et betydelig arbeid for å få denne VM-kvelden til Rindal.