alpingruppa 690

Full fart i Sæterlia

I helga var det duket for mye fart og spenning, da alpingruppa i Surnadal IL arrangerte klubbmesterskap i Sæterlia. Lørdag ble det arrangert slalåm, mens storslalåm stod på menyen dagen etter.

Det ble to dager fulle av aktivitet under helgens klubbmesterskap i slalåm og storslalåm i Sæterlia. 

Siden mildværet har tært på snøen i det siste ble det krevende å gjennomføre lørdagens slalåmrenn, men alpingruppa i Surnadal IL forteller at det aldri var aktuelt å avlyse.

Etter mye skliing og litt salting fikk den blide dugnadsgjengen løypa veldig bra, selv om den ble noe kortere enn opprinnelig planlagt. Saltet fikk løypa til å fryse til, slik at underlaget ble hardt og mest mulig likt for alle deltagerne.
 

God deltagelse

Nesten 30 deltakere stod på startstreken under slalåmen lørdag, og da det var klart for storslalåm dagen etter var tallet oppe i 34. 

Søndag hadde også temperaturen sunket, noe som sørget for enda bedre forhold i bakken. Dermed ble det gjennomført to omganger storslalåm, fulle av fart og spenning.

Klubbmestere i slalåm ble Jarand Husby Haugen og Maja Mogstad, mens Jarand Husby Haugen også ble klubbmester i storslalåm søndag. Da var Ellen Svendsen Fiske raskest blant jentene.


Ivrig gjeng ønsker flere velkommen

De aktive i alpingruppa i Surnadal IL består av en ivrig gjeng i alderen 14 år og nedover, og gruppa trener to ganger per uke pluss noen ekstraøkter enkelte helger. 

Alpingruppa selv forteller at det ser ut til at ivrige barn og ungdommer virkelig har funnet gleden med ski og frisk luft, men at de selvsagt ønsker seg enda flere på laget.

Neste helg arrangerer Surnadal IL Alpin kretsmesterskap, der det ventes storinntrykk av deltakere. Alpingruppa håper også på godt oppmøte fra lokalpublikummet under kretsmesterskapet.

16-17. mars arrangeres Pipelife Show & Style i parken av freeskigjengen i alpingruppa. Her garanteres det høy wow-faktor og arrangørene håper på godt publikumsoppmøte også der.

Ingressfoto: Magnar Heggset, Surnadal IL Alpin.
Foto under: Vigdis Rodal, Surnadal IL Alpin.

Surnadal Idrettslag er medlem av Trollheimsporten.

DSCN3181
Brage August Strand
DSCN3366
Jarand Husby Haugen og Ellen Svendsen Fiske
DSCN3342
Mathea Hoem
DSCN3305
Ellen Svendsen Fiske
DSCN3285
Elisabeth Settemsdal
DSCN3281
Eirin Aasgård
DSCN3253
Maja Mogstad og Jarand Husby Haugen
DSCN3218
Jaran Sveen Finnvik