Monica bål 1_1024x769

Monica fra Alta trives øst for Tjønna

Fugletittetårnet ferdig i dag

De har hatt tivelige og lærerike dager de 15 arkitektstudentene som i ei og ei halv uke har bygd opp fugletittetårnet øst for Igltjønna i Rindal. - Det har vært lange dager, men vi har fått fin erfaring i bygging, fra tegninger og modeller til ferdig bygg. Vi har lært en masse, sa Monica Bellika Essaiassen fra Alta da Trollheimsporten stakk bortom byggeplassen i dag. Sjå hvordan fugletittetårnet blir og hvordan det blir liggende i terrenget ved Tjønna:

- Det har vært fint vær og lange dager, forteller Monica Ballika Essaiassen (til venstre) til Trollheimsporten ved den godt skjerma bålplassen bak fugletittetårnet. I dag skulle de bli ferdig til klokka 1600.

15 arkitektstudenter fra 4. og 5. året ved NTNU var i fullt arbeid da Trollheimsporten stakk bortom.

Svært lærerikt
- For oss er dette svært lærerikt å få være med på, sa Monica, som også kunne fortelle at de har vært i kontakt med Norsk ornitologisk forbund for å høre hva de synes om dette. - Derifra var det bare positive meldinger, sier ho.

Studentene starta først med tegninger, så ble ulike modeller utarbeidet. - Deretter gikk vi i verkstedet på NTNU, før vi kom hit. Og undervegs er det gjort mange endringer, forteller ho. Trematerialene skal ikke behandles, men gå inn i naturen og bli grå etterhvert som tårnet eldes.

Ruver i terrenget
Sjølve tårnet er 12 meter langt og 5 meter bredt og ruver i terrenget. Utgangspunktet for fugletittetårnet er prosjektet Kul-tur-sti, planlagt som ei rundløype mellom Rindal sentrum og Bolme. Mens forprosjektet ble gjennomført, inngikk kommunen og avdelinga for arkitektur og bildekunst en avtale, der studenter fra fjerde- og femteåret kommer til Rindal for å tegne og bygge elementer i prosjektet.

Tidligere i år ble ei badstue bygd opp ved Igltjønna. I dag kom fugletittetårnet på plass.

Under ser du bilder fra den avsluttende bygginga i dag og hvordan fugletittetårnet ruver ved Igltjønna - klikk på bildene og sjå dem større og i serie:

 

fugletittetårn 2_1024x587
Alle foto: Willy Karlstrøm
fugletittetårn 3_1024x603
fugletittetårn 4_1024x827
fugletittetårn 5_1024x618
fugletittetårn 6_1024x1565
badstua opg fugletittetårn 1_1024x547
Badstua og fugletittetårnet.
fugletittetårn fra vest 1_1024x662
fugletittetårn i dimman 1_1024x544
Monica bål 3_1024x768
Tips en venn Skriv ut