rindal arbeiderparti

Leserinnlegg fra Line Flåtten og Åge Jonli i Rindal AP

Framtidas Rindal i Midt-Norge

Det har i den siste tiden oppstått en del diskusjoner om hvor en fremtidig fylkesgrense skal gå, og vi vil takke for engasjementet til innbyggerne våre! Et av våre viktigste fundamenter i demokratiet er ytringsfriheten, og derfor er det viktig at alle får si sin mening innenfor de rammer og grenser som er satt.

Om vi som politikere synes meningene i den ene eller den andre retningen både er urettferdige og usaklige, skal vi uansett respektere disse. Vi som er valgt inn i kommunestyret er valgt ut i fra stemmene vi fikk ved forrige valg, og om valgene politikere gjør til tider føles udemokratiske så er vi valgt inn på bakgrunn av nettopp demokrati.

Ulike argumenter og ytringer har kommet frem i det siste vedrørende de lokale politiske prosessene for fastsettelse av en eventuelt ny kommunestruktur og søknad om ny fylkestilhørighet. Hovedbudskapet slik vi tolker det, er kritikk i forhold til selve prosessen i forkant av søknaden om fylkesflytting, og sammenblandingen av disse to viktige prosessene. Her må nok det sittende kommunestyre være ydmyke!

En søknad om skifte av fylke må avgjøres på bakgrunn av konsekvensanalyse for hva dette innebærer for kommunen vår, og dette er en annen sak enn kommunereformprosessen. Arbeiderpartiet mener nå det er veldig viktig at vi skiller sakene fra hverandre.
    
Det er nå viktig at disse prosessene går hver for seg. Vi må sørge for at innbyggerne våre får være med å si sin mening om fremtidas Rindal, og vi vil derfor legge søknaden i bero frem til vi har fått en konsekvensanalyse av hva dette innebærer for kommunen vår. Dette er noe vi mener kan gjøres samtidig som vi utreder alternative nye kommuner i forbindelse med kommunereformprosessen.

I dag hører vi til i Møre og Romsdal fylke og det har vi god grunn til å være stolte av. Møre og Romsdal er blant annet et av landets beste fylker når det gjelder industriproduksjon og eksport per innbygger. F65 som er kjempeviktig for kommunen vår gjør også at det er viktig vi har et godt samarbeid med begge fylkene.

Når det gjelder regiontilhørighet ligger også undertegnedes tilhørighet til Trøndelag. Men det er ikke vår personlige tilhørighet som skal avgjøre dette, det er hva som er det beste for kommunen vår. For å kunne avgjøre det må vi ha alle fakta på bordet og det må gjøres grundige og nøyaktig utredningsprosesser og konsekvensanalyser. Dersom kommunestyret vedtar at fremtidig fylkesgrense skal ligge mellom Rindal og Surnadal, må vi vite hvilke konsekvenser dette får.

I Rindal er vi kjent for å få til det vi vil, og det må vi greie også i denne saka. Vi må passe på så dette ikke splitter oss, vi skal stå samlet også etter denne kommunereformen. Vi må ha Rindal sine interesser som førsteprioritet og gjøre det som er best for kommunen vår.

Listekandidater for Rindal Arbeiderparti
Line Flåtten
Åge Jonli