Janne_1024x887

Fråspark for Opplev Trollheimen

Rundt 40 deltakere var til stede i Svorkasalen i Surnadal kulturhus i dag under Fråspark for prosjektet Opplev Trollheimen. Vebjørn Knarrum fra Rindal kommune og Bergsvein Brøske fra Vårsøg hotell ønska velkommen og prosjektleder Janne Bøklepp orienterte om dette treårige prosjektet, der ho oppfordra reiselivsbedriftene og andre interesserte om å delta.

- Dette er ei nærings- og reiselivssatsing i og i tilknytning til Trollheimen, sa plansjef Vebjørn Knarrum i Rindal. Han er med i prosjektgruppa sammen med ordførerne i Rindal og Surnadal - John Ole Aspli og Mons Otnes.

Trollheimsporten følger denne fråsparksamlinga direkte og vil oppdatere alle ut over heile dagen. Følg med.

Merkevare kan bare bygges
Foruten Oppdal er alle kommunene rundt Trollheimen med i prosjektet Opplev Trollheimen. Nå er et lokalpolitisk områdestyre valgt. De har allerede hatt sitt første møte og Mons Otnes er leder. Snart vil stillinga som områdeforvalter bli lyst ut og det er bestemt at denne skal ha kontorplass i Rindal, sammen med prosjektleder Janne Bøklepp og SNO (Statens Naturoppsyn) ved Lars Olav Lund.

- Merkevare kan bare bygges, sa Vebjørn Knarrum og ønska alle velkommen til konferanse.

- Bortsett fra å være ordfører, har jeg den gauast jobben på Indre Nordmøre, sa Bergsvein Brøske - direktøren på Vårsøg hotell og fortalte litt om hotellet.

- Vi tar aktivt del i omdømmebygginga og har fire stikkord - natur, kultur, identitet og historie. Vi selger ikke hotellet, men vi selger opplevelser og det er fornøyde kunder vi trenger, sa han og oppfordra alle som har et produkt eller en ide om å ta kontakt. Vi ønsker dialog for å fremme Trollheimen og distriktet, sa han.

Hvordan få dem til å legge igjen penger?
Prosjektleder Janne Bøklepp orienterte om prosjektet. - Spørsmålet er: Hvordan får vi dem til å legge igjen penger lokalt? spurte ho og oppfordra alle til å bli med i Opplev Trollheimen i disse tre åra prosjektet varer.

- Gjennom alle år har Trollheimen vært brukt av mennesker og den er stappfull av kulturminner. Samtidig er det mye å ta vare på. Vi har et godt produkt, sa ho og oppfordra alle til å ta i bruk Trollheimen.

Prosjektet har sitt utgangspunkt i blilyst og du kan lese og få informasjon om Opplev Trollheimen her ved å klikke på linken.

Tomas Lillehagen fra blilyst viste eksempler  på tilrettelegging, vertskap og oppleveles knyttet til nasjonalparker i Norge og utlandet og snakka litt om næring i verneområder.

Under ser du deltakerne på Fråsparksamlinga i dag: