MonsIngressc

Fra politikken til pedagogikken

Mons Otnes går fra å være ordfører i Surnadal kommune til å bli rektor på Surnadal vidaregåande skole i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Før vi i det hele tatt rekker å sette oss ned for et raskt intervju i Mons’ travle dag banker en elev på for å si hei. Mons hilser blidt og forteller hva som møtte ham på kontoret første arbeidsdag: Manchester United-kopp og musematte! «Det var ikke meg!» ler eleven og Mons forteller at sakene raskt ble fjernet og erstattet med «riktig» logo – Liverpool FC. Det er lett å se at Mons har et godt lag med ungdom, også når han hilser på elever vi møter utendørs og i gangen på Surnadal VGS.

Det å jobbe med ungdom er noe Mons har gledet seg mest til med denne jobben. Sammen med dyktige kolleger ønsker han å «drive en god skole videre», som han sier. Mons peker spesielt på den lave frafallsprosenten som Surnadal VGS kan vise til. Høyt fravær og stort frafall i den videregående har vært mye diskutert i media her i landet. «Her er det tydelig at det er gjort godt arbeid» sier han om skolen. Mons kommenterer at det er en potensielt utfordrende balansegang, det å finne et fraværssystem som inkluderer flest mulig samtidig som det er forsvarlig.

Mons ønsker å være en utadvendt, åpen og tilgjengelig rektor for alle som er tilknyttet skolen. Det være seg elever, kolleger, nærings- og kulturliv og samfunnet for øvrig, ikke bare i nedslagsfeltet Surnadal, Rindal og Halsa, men gjerne også ut over disse områdene. Han nevner skolens mange yrkesfag og ser stort potensial for tilrettelegging med næringslivet. I denne sammenhengen tror Mons at hans bakgrunn som ordfører kan komme godt med. Et stort nettverk og et kjent ansikt gjør at man har fordelen med å ikke starte på null i et mulig fremtidig samarbeid.

RektorMons_690x437.jpg

Rektor Mons Otnes med riktig kopp.