Fredag
Fredag Delvis skyet
16°
Delvis skyet
Svak vind
Lørdag
Lørdag Klarvær
20°
Klarvær
Svak vind
Torstein_batteri_200x125

På denne dag for ti år siden:

Fra arkivet: Veien til Melodi Grand Prix jr 2010

Torstein Snekvik har akkurat fylt 10 år og står med begge beina midt inne i en fantastisk opplevelse; Melodi Grand Prix Junior 2010! Foran han står et helt spesielt år, fullt av opplevelser en musikkinteressert 4.klassing bare kan drømme om. Og 4. september står han på scena i selveste Oslo Spektrum.

Batterifan
Etter noen år som stor fan av Batteri, bestemte Torstein Snekvik fra Kvanne i Surnadal at han ville gå i Batteri-gitarist Stein Boges fotspor. For ett og et halvt år siden meldte han seg derfor på gitartimer ved kulturskolen. Dette viste seg å være et godt valg, og på loftet hjemme står i dag en nyervervet Les Paul- gitar av merket Jack & Danny. Den er akkurat nedbetalt til mamma og pappa etter en innbringende fødselsdag. Hver eneste dag er gitaren fremme, og mange timer er tilbrakt foran datamaskina og YouTube, ivrig studerende på tutorials til musikalske favoritter som ”Back in Black”, ”Sweet Child o` Mine” og andre godbiter.

Audition i Oslo
Det var en kulturskolekonsert før jul som for alvor vekket Torsteins lyst til å synge og spille for et publikum. Tanken på å sende inn en sang til MGPjr meldte seg, men Torstein var usikker på om han passet for et slikt format og skrinla egentlig tanken. Men lysten seiret over beskjedenheten, og snart var ei hjemmelaget låt ferdigspikret og boblekonvolutten med den ferdige DVD-en klar til innsending. Etter noen uker fikk mamma Heid Snekvik den første telefonen fra NRK, som signaliserte at noe var i gjære. 411 deltakere hadde blitt til 40, og Torstein var en av dem! Et par spennende uker til passerte før det var et faktum; Torstein skulle til Oslo på audition hos NRK!

- Det var en kjempeartig dag, forteller Torstein. De gjorde alt som om jeg kom videre, både filming, fotografering, intervju og hele pakka. Men det gjorde de med alle da... Jeg turte ikke å tenke på om jeg kom videre, for da kunne jeg sikkert blitt litt skuffa.
 
Lurt av favorittene
Første audition var på fredag, men allerede tirsdag fikk mamma ny telefon fra NRK. De kunne fortelle at Torstein hadde kommet gjennom nåløyet, og er en av de 10 som skal stå på scena i Oslo Spektrum i september. Men dette skulle være hemmelig for Torstein, for han skulle få seg en skikkelig overraskelse og bli lurt trill rundt! Og favorittgruppa Batteri var de som skulle stå for lureriet. Alt klaffet da Torstein intetanende gikk til skolen sist fredag og gledet seg til Batterikonsert. Da Hans Olav Settem etter to sanger avslørte for hele skolen at Torstein er en av finalistene i MGPjr, sto jubelen i taket og mange var rørt til tårer, også Torstein selv.
 
- Det var en genial plan. Jeg hadde absolutt ingen mistanke, og tenk at det var Batteri som kom for å fortelle det! Det kommer jeg aldri til å glemme, sier Torstein. Under ser du han skrive autografen til glade skolekamerater.
 
Eventyr
Allerede 16. april skal Torstein i studio hos Ulf Risnes og spille inn sangen sin på plate.
- Det blir kjempespennende å høre låta etter at de har jobbet med den. Det blir helt sikkert en artig dag, og jeg regner med jeg får lære mye nytt. Jeg skal gjøre mitt beste i alle fall, sier Torstein og legger til at han gleder seg veldig til å bli kjent med de andre finalistene og NRK-staben.
- Jeg håper dere liker sangen min, avslutter Torstein som lover å holde Trollheimsporten oppdatert på sin spennende reise.
 
 
Gratulerer Torstein!!

 (Bilder ved Heid Snekvik/NRK)