Rindal Pensjonistlag forteller:

Fotballhallen i fokus på Åpen dag

50 personer møtte da Rindal Pensjonistlag hadde samling den 30. oktober.

Odd Inge Løfald orienterte og viste bilder av hvordan fotballhallen blir. Bygget blir stort, 40 x 60 meter og nesten 12 meter høyt. Hallen blir i stål og er fullisolert. Mye arbeid er nedlagt for å tilpasse bygget til omgivelsene. Kostnaden er beregnet til 18 millioner. Av dette er 4,8 millioner tippemidler. Låneopptaket er på cirka 5,4 millioner.

Interesserte i salen stilte spørsmål om hvorfor ikke norsk tre kunne brukes i stedet for stål fra Nederland. Svaret var at det ville bli mye dyrere. På spørsmål om når hallen står ferdig, var svaret til våren.

Pensjonistene var godt fornøyd med orienteringen. De vil gjerne komme på besøk for å se når hallen står ferdig.

Odd Inge Løfald hadde også med seg bilder fra forskjellige plasser i bygda. Bildene var tatt fra uvante vinkler, og de skapte mye hodebry.

 

Odvar Halgunset er rindaling som er flytta tilbake til bygda etter at han ble pensjonist. I år har han gitt ut diktsamlinga ”Eldfluger og sporvar”. Han sa at diktene var blitt til gjennom mange år. Diktene er samlet i bolker med overskrifter som Barndom, Ord, Kjærleik m.fl. Han leste flere dikt, og mange kjente seg igjen i skildringene.

Som alltid var det nydelig bevertning. Arvid Halsetrønning akkompagnerte allsangen. Og denne gangen var det utlodning. Det syntes mange satte en ekstra spiss på dagen, for det var sannelig lenge siden sist.

 

Underveis orienterte Jostein Grytbakk fra styret. En pårørende til bruker av Rindal Helsetun hadde henvendt seg til styret. Saken ble behandlet og brev ble sendt til Rindal kommune v/rådmannen. Essensen i brevet ble formet i to punkt.

1. Strakstiltak - økonomi

Rindal Pensjonistlag ber administrasjon og politikere bevilge nok penger slik at de som behøver pleie og omsorg blir tatt vare på. De lovbestemmelser som gjelder må bli fulgt. De eldre og pleietrengende har rett til en omsorg som er verdig en kulturnasjon.

2. På sikt - opprette brukerutvalg

Rindal Pensjonistlag ønsker i samsvar med vedtak i eldrerådet, at brukerutvalg blir opprettet så snart som mulig. Da kan brukerne komme til orde gjennom faste møter med politikere og administrasjon. Dette vil på sikt føre til bedre tjenester.

 

Neste Åpen dag er torsdag 13. november. Da kommer Johan Helgetun. Han viser bilder og forteller om den dramatiske natta da det begynte å brenne i kirketårnet etter lynnedslag.   

 

IMG_9939_690x460.jpg

Odd Inge Løfald viste bilder og orienterte. Slik vil fotballhallen bli når den er ferdig.

 

IMG_9942_690x1035.jpg

Mange kjøpte lodder. Her lurer fra venstre Arvid Halsetrønning, Gulli Løset, Gunvor Løfaldli og flere på om de har vunnet.

 

IMG_9951_690x460.jpg

Astrid Flø og medhjelpere ordnet med utlodning. Her trekkes det. Fra venstre Gudrun Moen, Ragnhild Bolme og Astrid Flø.

 

IMG_9954_690x1035.jpg

Odvar Halgunset leste egne dikt.