Fornøyde malerinner

I helga har seks kvinner deltatt på malerkurs i atelieret til Ellen Hegg i det gamle bedehuset på Surnadalsøra. I to dager har de lært seg nye teknikker med oljemaling. Deltakerne skryter uhemmet av sin læremester - Ellen er et unikum, som kan faget sitt ut og inn, smiler fornøyde malerinner.

Dette var Ellen Hegg sitt første malerkurs i Surnadal, men det blir definitivt ikke det siste.

- Jeg var litt spent på forhånd på hvordan lokalene ville fungere, men det var unødig bekymring. Atelieret fungerer utmerket. Her er det stort, lyst og luftig. Helt vidunderlig, sier Hegg som flyttet inn i bedehuset i sommer.

Deltakerne har brukt helga på å male to bilder ved bruk av oljemaling.

- Jeg har fokusert på oppbygging av maleri, penselføring og blanding av farger. Det er en spesiell og spennende teknikk jeg lærer bort. Den er enkel og grei, og for mange går det opp et lys etter å ha lært seg denne. Dette er alltid det første jeg lærer bort til nye elever, sier Hegg.

De seks deltakerne på helgas kurs er fra Trondheim, Vanvikan og Surnadal.

Linda Flyum fra Surnadal og Eva Skarsaune fra Vanvikan var svært godt fornøyd med kurset.

- Dette har vært helt topp, og jeg har lært utrolig mye. Jeg var helt fersk på oljemaling, men etter i helga vet jeg at dette er noe jeg vil prøve mer, sier Flyum. Skarsaune nikker og sier seg enig med sin malerkollega.

- Ellen er utrolig dyktig, og veileder oss på en utrolig fin måte. Det er planer om malerkurs her i bedehuset en kveld per uke, og jeg er rimelig sikker på at jeg vil melde meg på. Det sier det meste, siden det er fire timers kjøring, smiler Skarsaune som i helga ble gjenforent med Hegg etter nesten førti år.

- Ellen og jeg gikk i samme klasse tidlig på 70-tallet. Siden den gang har vi ikke sett hverandre, så dette var et utrolig hyggelig gjensyn, sier Eva som anbefaler alle å melde seg på malerkurs med Hegg.

Grete Haug fra Trondheim er også full av lovord om kursholderen.

- Dette er mitt aller første malerkurs, og jeg er strålende fornøyd. I tillegg til å være en svært god maler, har Ellen en unik pedagogisk evne. Hun formidler sin kunnskap på en imponerende måte, så du ka trygt si at det var verdt turen, smiler Haug.

Linda Flyum, Ellen Hegg og Eva Skarsaune

malerkurs damer.jpg

Bak fra venstre: Marianne Fjærli, Ellen Hegg og Grete Haug.
Foran fra venstre: Ingvild Lauritzen, Linda Flyum, Eldbjørg Flatekval og Eva Skarsaune

malerkurs august14.jpg

 

Trollheimsporten intervjuet Ellen Hegg tidligere i sommer. Les den saken her.