oppkjøring

Foreslår kutt i tilbudene på trafikkstasjonene

I forslaget som nå er sendt på høring vil Statens vegvesen legge ned eller redusere tilbudet på svært mange av trafikkstasjonen hvor du kan ta førerprøven for vanlig personbil. Om forslaget skulle bli vedtatt vil det få store konsekvenser for stasjonene på Orkanger og Sunndalsøra. 

Det skriver VG nett 

– Folks bruk av trafikkstasjoner har endret seg markant de siste årene. I tillegg har vi etablert selvbetjeningsløsninger på nettet. Mye av det du tidligere måtte til trafikkstasjonen for å fikse kan du nå gjøre på nettet i egen stue, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef hos Statens vegvesen, til VG.

Han nevner i fleng; bestilling av nytt førerkort, time til oppkjøring, melde tapt førerkort, omregistrering og personlige bilskilt.

Noen av trafikkstasjonene som ikke lenger vil tilby oppkjøring på personbil dersom forslaget blir vedtatt, er Mysen, Drøbak, Billingstad (men det vil være mulig å kjøre opp i Sandvika), Elverum, Mandal, Evje i Setesdal, Arendal, Kongsberg, Larvik, Norheimsund, Sunndalsøra, Orkanger/Orkdal, Levanger, Leknes, Narvik, Storslett og Lakselv.

Stort sett alle surnadalinger og rindalinger som "tar lappen" velger å gjennomføre førerprøven på Orkanger eller Sunndalsøra. Om forslaget til Statens vegvesen vedtas blir nærmeste trafikkstasjon å finne i Kristiansund og Trondheim. 

Også tilbudet om teorieksamen faller bort både på Orkanger og Sunndalsøra dersom forslaget vedtas. 

Her er oversikten over forslaget for trafikkstasjonene i Trøndelag og Møre og Romsdal:

ny struktur 2024_690x379.jpg

Fargekoder: Grått: Tilbud avvikles. Gult:  Ambulerende bemanning. Rosa: ADR

 

 

Tips en venn Skriv ut