Varseltrekant

Forberedt på ekstremvær

Brannsjef i Surnadal og Rindal, Tor Arne Moen, opplyser til Trollheimsporten at brannmannskapet er godt forberedt om det meldte ekstremværet skulle treffe bygdene med full styrke. Kontakt- og møteplasser, samt felles kanal på jaktradio, er noen av tiltakene som innføres i tilfelle nødstilfeller oppstår og telefonnettet er nede.

I Surnadal er det sjukeheimen som blir kontakt- og møteplass hvis noen trenger umiddelbar hjelp. I Rindal er det helsetunet som får samme funksjon. Der har man tilgang på satelittelefon og nødsamband ved behov for å tilkalle nødetater.

I tillegg er alt brannmannskap og -befal i begge kommuner tilgjengelig på jaktradio, kanal 1. Teknisk vakt har satelittelefon og kan tilkalle nødetater ved behov for øyeblikkelig hjelp. Moen ber derfor alle som har tilgang på jaktradio til å stille inn på samme kanal. I og med at rekkevidden er relativt kort er det viktig at flere slår på radioen så eventuelle behov for hjelp kan videreformidles. Til sist kan også sosiale medier brukes for å formidle behov for hjelp om telefonnettet er nede.

Moen oppfordrer samtidig alle til å forberede seg på uværet på alle måter.

- Lad mobilen og jaktradioen, bær inn nok ved, og ikke ferdes ute!

 

Befalsvakt Surnadal kan treffes på mobil 416 35 388.
Befalsvakt Rindal kan treffes på 416 45 070.