Todalen-skule-002 todalen

For tidlig å legge ned skoler i Surnadal

Tor Rune Halset i Surnadal Høyre sier til Trollheimsporten at debatten om å legge ned skoler i Surnadal er for tidlig, spesielt i lys av kommunereformen. - Vi har den samme holdningen i forkant som i etterkant av møtet. Vi freder ingen skoler, men legger heller ikke ned uten en skikkelig debatt.

- Vi gikk til valg på at vi ikke legger ned én skole men ønsker en generell vurdering av grendaskolene, sier Halset. Dermed ser det ut til at det blir flertall for å bevare Todalen skole.

Høyre ønsker derfor heller en generell debatt om skolestruktur, og Halset viser til ordfører Lilly Gunn Nyheims "frieri" til ordførerne i Rindal og Halsa tidligere i november, og mener nedleggelsen av Todalen skole, og andre grendaskoler i Surnadal, ikke er betimelig på nåværende tidspunkt. Et mer langsiktig perspektiv hvor man ser helhetlig både på kommunereform og skolestruktur er mer hensiktsmessig, mener Høyre.

- Det har med signaleffekten til de vi vil slå oss sammen med, for vi vil jo helst ha Halsa og Rindal med oss, sier Halset.

Han er tydelig på at partiets holdning er den samme i forkant som i etterkant av folkemøtet i Todalen, selv om partiet mener det er viktig å lytte til folket.

Tor Rune Halset_450x315.jpg

Arkivfoto.

 

Ingressfoto: Todalen.no.