mari nordvik torunn nordvik

Folksomt på julemesse

Da julemarkedet på Skei ble avlyst tok Surnadal husflidlag, med Mari Nordvik og Torunn Nordvik (bildet) i spissen, saken i egne hender og arrangerte julemesse på gammelsamvirklaget. Til stor suksess! 

Torunn Nordvik er en av mange damer som liker seg godt på messer, og syntes det var dumt at det ikke ble julemarked ved Surnadal kulturhus første søndag i advent. 

- Det var Torunn som kom med ideen om at husflidlaget kunne gjøre et forsøk på å arrangere julemesse på gammelsamvirklaget på Skei. Jeg luftet forslaget på vår facebookside, og dermed begynte ballen å rulle. Responsen fra våre medlemmer var veldig positiv, og på rekordtid var vi fullbooket. Hele 37 utstillere er på plass i dag, smiler leder i Surnadal husflidlag, Mari Nordvik.

messe mari nordvik torunn nordvik.jpg
Torunn og Mari hadde god grunn til å smile under julemessa søndag

Julemessa trakk mye folk søndag, og husflidlaget ser ikke bort i fra at dette kan bli en tradisjon.

- Surnadal husflidlag er en meget aktiv forening, og teller 111 medlemmer. Vi er stolte over at vi er det nest største husflidlaget i hele Møre og Romsdal. Det går knapt en dag uten at det er aktivitet på huset vårt på Nymoen. Frivilligheten står i sentrum, og det er nettopp grunnen til at vi kan arrangere julemesse. Dugnadsånden er upåklagelig, sier Mari Nordvik som kan fortelle at husflidlaget i Surnadal fyller 40 år i 2017.

- Vi skal feire oss selv på kulturhuset med festmiddag for medlemmene. Det gleder vi oss veldig til.

arve thorshaug flatbrød.jpg
Arve Thorshaug fra Levanger laget flatbrød fra gammel tradisjonsrik oppskrift

colonialhaven.jpg
Gunn Søyseth fra Colonialhaven var på plass med lokal, kortreist og økologiske matvarer

nasro messe.jpg
Nasro fra Somalia solgte mat fra sitt egen hjemland. Smaksprøvene gikk fort unna!

gerd marie bævre ann marit betten.jpg
Ann Marit Betten og Gerd Marie Bævre solgte lodd for Surnadal huslidlag, og benyttet samtidig anledningen til å produsere nytt strikketøy.

bakels med græt.jpg
Bakels med græt er alltid en slager!