2 Martnadsgate

Øramartnad 2014:

Folkeliv på Surnadalsøra

Tradisjonen tro har store og små inntatt Surnadalsøra i helga. Øramartna'n 2014 er i full gang, og byr som vanlig på en avslappende og koselig stemning med blant annet boder, loppemarked, bryggedans og folkeliv.

Det arrangeres årlig Øramartnad på Surnadalsøra. Under martnaden finner man i år flere boder med husflid- og håndverksvarer, loppemarked i Trudvang, martnadslotteri og det arrangeres Bryggedans lørdag kveld da bandet G-string spiller opp til dans. 

Saken fortsetter etter bildene

5 Live.png

11 år gamle Live (bildet over) var en av mange som solgte noe av sitt fine håndarbeid. Live er bosatt i Toten, men har hytte i Surnadal hvor hun er på ferie. Hun benyttet anledningen til å selge sine hjemmelagde smykker.

I likhet med Live, hadde søskenbarna Oskar (11), Alfred (8), Anna (11) og Kari (9) fått tjent seg penger (bilde nedenfor). Salget hadde gått over all forventning, og mot slutten av dagen var de så godt som utsolgte for det meste av bakst. Pengene skal de bruke på ferietur til Sverige, forteller de blide barna.

4 Bestefars bakeri.png

Historielagets utstilling av gamle Ørabilder var populær. Her kunne man blant annet se bilder fra da krigen herjet, tiden etter brannen, bilder av fotballag og kor, og kanskje fikk man øye på et kjent fjes eller to.

1 Gamle bilder.png

Fikk du ikke med deg lørdagens Øramartnad, har du sjansen i morgen. Søndag er siste dag, og martnaden er åpen fra kl. 12.00-16.00.

3 Martnadsgate.png