talgø hoved

Bygg Reis Deg 2019:

Folk strømmer til for å se ny kolleksjon

Talgø MøreTre er blant de lokale bedriftene som deltar på årets Bygg Reis Deg, gjerne kalt årets viktigste møteplass for byggenæringen. Og det var et jevnt trykk av folk gjennom hele arrangementets første dag.

Onsdag åpnet Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm, og Talgø-konsernet var på plass med to stander. Én der de viser frem alt de har å by på innen byggevarer i trelast, og én der Talgø Bygg presenterer støyskjerming og innfyllingselementer.

I juni ble det klart at Talgø MøreTres «Concise Collection» er blant de åtte nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris, og i den forbindelse uttalte Divisjonssjef Salg og marked, Bjørn Hauglann følgende til Trollheimsporten:

– Denne nominasjonen vil gi oss økt oppmerksomhet i markedet mot alle aktuelle kundegrupper og er i tillegg en bransjeanerkjennelse som gir respekt blant innkjøperne vi forholder oss til.

Og ut ifra pågangen hos Talgø MøreTres stander under første dag av Bygg Reis Deg 2019 å dømme, tyder alt på at Hauglann har rett.

Marketingsjef Heid Snekvik forteller nemlig at standen har vært svært godt besøkt, og at det har vært et jevnt trykk med folk innom standen hele onsdag.

– Folk har helt tydelig fått med seg den nye kolleksjonen. Veldig mange kommer innom standen vår for å se den, vurdere den og gjøre seg kjent med den. Både privatpersoner, entreprenører og arkitekter er veldig nysgjerrige på Concise Collection, sier hun.

Snekvik forteller at Talgø MøreTre onsdag hadde besøk av en arkitekt fra Tromsø, som har kommet ens ærend til Lillestrøm for å se todalsbedriftens nye kolleksjon.


Stor interesse for bærekraftige løsninger

Med flere tilsvarende henvendelser fra potensielle kunder og samarbeidspartnere, allerede etter første dag, gleder Talgø MøreTre-gjengen seg til resten av Bygg Reis Deg. Deres inntrykk etter første dag, er at de besøkende ved standen i år er ekstra opptatt av blant annet bærekraft og miljø.

Salgssjef Brynjar Ansnes Moe forteller at det at folk er interesserte i bærekraftige materialer og gode løsninger for miljøet, er som forventa.

– Bærekraft og miljø er viktige momenter for oss også, så vi har lagt stor vekt på det i presentasjonen vår, sier han.

En annen ting Talgø MøreTre har lagt stor vekt på, er materiale i fargen natur, uten pigment. Bjørn Hauglann sier at grunnen er at dette er en farge de tror har et kjempestort potensial.

– Naturfargen vil bli værgrå over tid. Denne effekten har mange vært ute etter, uten at de har vært klare over at natur-fargen vår fungerer slik, sier han, og legger til:

– Allerede nå ser vi at det å ha stort fokus på denne fargen, var et veldig fornuftig valg av oss. Vi tror etterspørselen etter den vil vokse i tida framover.

Hauglann trekker også fram tretak som noe kundene er veldig nysgjerrige på.

– Ja, tretak blir bare mer og mer populært, og folk som er innom standen vår gir uttrykk for at de særlig synes det nye Concise-tretaket er tøft.
 

Forventer avkastning

Talgø MøreTre er svært godt fornøyde med standen sin, som består av over 100 kvadratmeter med det de selv omtaler som informasjon og inspirasjon.

– Katalogene og vareprøvene fyker ut, og årets stand er veldig informativ og illustrativ. Trolig har vi aldri før vært så gode på å - på en enkel måte - kommunisere ting kundene er interesserte i, sier marketingsjef Snekvik, og fortsetter:

– Standen er et godt verktøy for selgerne, som enkelt kan formidle informasjon ved å vise, i stedet for å bare fortelle.

Også Talgø MøreTres andre stand, der Tor Olav Vatn og Nils Ove Bruset representerer Talgø Bygg, har hatt et jevnt sig med kunder innom onsdag.

Vatn og Bruset presenterer i all hovedsak støyskjerming og innfyllingselement, og Bruset forteller at det stort sett har gått i støyskjerming under Bygg Reis Degs første dag.

– Vi har veldig mange relevante kunder innom, og i morgen har vi avtaler med flere store, viktige kunder. Så vi har absolutt forventninger til at denne standen skal gi avkastning, sier han.
 

Kan bli «Årets NOBBer»

I tillegg til å være nominert til Byggenæringens Innovasjonspris, som deles ut fredag, er Talgø MøreTre blant seks nominerte leverandører til prisen «Årets NOBBer». Norsk Byggevarebase (NOBB) er byggenæringens felles vareportal, og den viktigste kilden til produktdata i byggenæringen. Der må alle leverandører registrere grunndata, pris, miljø- og produktdokumentasjon, bilder og produktegenskaper.

Årets NOBBer deles ut til en leverandør som utmerker seg med jobben de gjør i vareportalen, og i tillegg til Talgø MøreTre er BYGGMA ASA, Hultafors Group Norge AS, John O. Borge AS, Natre Vinduer AS og Paroc Ab Norge nominert.

Vinneren av prisen kåres gjennom en prosess der Byggtjeneste samarbeider med representanter fra de største byggevarekjedene og kjøpere av byggvarer på landsbasis: Byggmakker, Maxbo, Montér, Byggtorget, Bygger’n, Gausdal Landhandleri, Byggeriet, Coop og Mestergruppen.

– Alle byggvarer som skal selges i Norge må ligge i NOBB, så det er en stor jobb å holde dette ved like, sier marketingsjef Snekvik, som trekker fram Bjørnar Brøske som sentral i Talgø MøreTres jobb innenfor dette feltet.

Prisen deles ut i forbindelse med NOBB-konferansen 2019, som arrangeres på Lillestrøm torsdag.

Talgø MøreTre lanserte denne presentasjonsvideoen av Concise Collection i forbindelse med Bygg Reis Deg-starten onsdag:


Video: Talgø MøreTre.

brynjar moe, janne rangnes, tor olav vatn, nils ove bruset, ukjent og bjørn hauglann.jpg
Brynjar Ansnes Moe, Janne Rangnes, Tor Olav Vatn, Nils Ove Bruset, Jon Hasselgård og Bjørn Hauglann.

brynjar ansnes moe, bjørn hauglann og heid snekvik.jpg
Brynjar Ansnes Moe, Bjørn Hauglann og Heid Snekvik.

tor olav vatn og nils ove bruset.jpg
Tor Olav Vatn og Nils Ove Bruset.

egenlagd lampe og bord.jpg
Talgø MøreTre med egenprodusert 4,5 meter langt bord og lampe på standen. 

stand og folk2.jpg
Besøkende ved standen.
 

Alle foto: Talgø MøreTre.

Talgø MøreTre er medlem av Trollheimsporten.
 

Flere bilder fra Talgø MøreTres stand:

stand5
stand6
talgø bygg 2
talgøhistorie fra stand
bjørn hauglann og kunde
bruset og kunder
brynjar moe og kunder
folk utenfor talgøs stand
slagord t-skjorte 1
slagord t-skjorte 2
stand h1
stand og folk
stand1
stand2
stand3
stand4