Næringslivsåret 2016

Nye sider på Porten:

Fokus på næringsliv

Nyetableringer. Rekordomsetninger. Prisvinnere. Nye satsningsområder. Det er mye som skjer i næringslivet i Rindal og Surnadal, og vi i Trollheimsporten ønsker å belyse dette litt ekstra. Nå har vi samlet alt av næringsnytt på to nye sider.

Vi kalte 2015 for tidenes næringsår i Surnadal, og SIV Industriinkubators Magne Løfaldli beskrev Surnadal som en grønn flekk i den store verdenen. Da ble det nemlig etablert hele 67 nye aksjeselskap og enkeltmannsforetak i Surnadal. I Rindal var det sju nyetableringer i 2015, i Sunndal 43 og i Halsa 16. Næringskonsulent i Surnadal kommune, Harald Bredesen, kan fortelle oss at tall fra 2016 viser at året slett ikke gjør skam på forgjengeren: 47 nyetableringer i Surnadal, 13 i Rindal, 46 i Sunndal og 18 i Halsa. Tallene er hentet fra purehelp.no.

Enkeltmannsforetakene utgjør majoriteten av nyetableringer. I Surnadal er 27 av 47 nyetableringer enkeltmannsforetak, og i Rindal utgjør andelen hele 10 av 13. I Rindal er det særlig innen landbruk at antallet nyetableringer har økt. Bønder bygger!

 

Samlesider som oppdateres jevnlig

Stort og smått - positivt og negativt - vi skriver om det aller meste som rører seg i næringslivet i bygdene våre.

Her finner du over 100 saker fra næringslivet i Surnadal i løpet av det siste året.

Her finner du sakene fra næringslivet i Rindal.

Du finner når som helst tilbake til sidene ved å klikke deg inn på enten Om Rindal eller Om Surnadal i den horisontale hovedmenyen, velger Næringsliv som dukker opp i høyre vertikale meny, og så dukker Nytt fra næringslivet opp som et nytt valg i tilhørende undermeny. Sidene vil oppdateres etterhvert som nye saker skrives.

Om.JPG