Deltagere lunsjmøte_690x462

Fokus på lokalt næringsliv

Mandag var det lunsjmøte hos Inga Dalsegg på Dalalåven, i regi av Rindal Næringsforum. Inga viste deltagerne rundt i sitt nye atelier, og nye tiltak som vil komme lokalt næringsliv til gode ble presentert.

Inga serverte gresskarmuffins og viste stolt frem sin nye «tumleplass» hvor mye originalt er bevart, som de eksponerte takbjelkene og originale låvedører på kontoret. Dalalåven gir med sine mange kvadrat flere muligheter, som for eksempel forrige ukes gresskarlykt-verksted med 50 deltagere.

- Det er godt å ha frihet til å gjøre noe annet enn snekkerarbeid på kveldstid og i helgene nå, sier Inga. Etter 20 år har drømmen endelig gått i oppfyllelse – om enn ikke fullstendig i vater, men kanskje desto rikere på stemning og sjarm?

Inga Dalsegg forum_690x462.jpg

 

Kurs

Leder i Rindal Næringsforum, Ingrid Kvam Moen, minnet om to kurs i november: Kjell Standal holder Styrekompetansekurs 06. november i Surnadal. Her kan du lese mer.

11. november kommer Skatteetaten for å avholde kurs i ny A-ordning. Kurset anbefales til alle daglige ledere og lønnsansvarlige, da det blir nye metoder for innrapportering fra og med 1. januar 2015. Klikk her for påmelding.

 

Synliggjøring av tilbud i Rindal

Nestleder Odd Inge Løfald presenterte et nytt prosjekt for det lokale næringslivet i Rindal. Næringsforumet og kommunen samarbeider om disponering av 400.000,- til strategiske fellestiltak, nærmere bestemt felles markedsføring som skal favne næringsdrivende, lag og organisasjoner og lignende. Løfald presenterte konkrete tiltak, som inkluderte nye informasjonstavler og oppussing av eksisterende, reklameseil, og turistbrosjyrer. Formålet er å synliggjøre hva som faktisk finnes i Rindal, noe både fastboende, «høttrindalinger» og turister nok vil sette stor pris på.

Nye informasjonstavler vil bli strategisk plassert og lett tilgjengelige langs veiene. Tavlene vil være doble, med kart til venstre, som viser en oversikt over turstier, aktiviteter, nummererte steder for næringsliv, og tilleggsinformasjon på høyre tavle. Tavlene vil dessuten ha «kartblokker» hvor interesserte kan rive av og ta med seg et kart med informasjon. Turstigruppa har takket ja til å bistå næringsforumet med å utforme en turstibrosjyre for Rindal, med kart og informasjon. Rindalshuset og skimuseet er også blant samarbeidspartnerne i prosjektet.

Rindal Næringsforum har fra lokale aktører fått tilbud på gjennomføring av prosjektet, og de håper på å være ferdige til våren.  

Odd Inge Løfald infotavler_690x462.jpg

Odd Inge Løfald viser doble infotavler.