Førsteklassingene på Stangvik

I år som i fjor er Trollheimsporten på besøksrunde hos elevene på første trinn i Surnadal kommune. Fredag før høstferien var vi innom en herlig gjeng på Stangvik skole.

Da vi stakk hodet innom var de åtte elevene i full gang med å utfolde sin kreative side i kunst og håndverk. Roboter og blekkspruter fikk øyne, armer og rumper med knapper, sugerør og lim. Her er det kun fantasien som setter grenser, sier barne- og ungdomsarbeider Svein Naustbakk.

Barna gleder seg til høstferien, selv om det er veldig kjekt å være på skolen også. Det beste med å være på skolen er å spille fotball i friminuttene, mener Marius og Jarle. Leon og Solveig liker best å jobbe med matte og norsk på data. Marius kan for øvrig opplyse om at han er født til å spille fotball, så han er nok også den beste fotballspilleren på hele første trinn. Han gleder seg veldig til å komme hjem etter skolen i dag, for da kommer pappa hjem fra Tyskland med tysklandsgave.

Solveig skal ta med seg pissi og hundene på hytta i Vindøldalen i høstferien. De to kaninene og hamsteren må være igjen hjemme. Marte skal også på hytta, og kanskje ligge over til bestemor og bestefar i høstferien. De bor så nære at hun og storebror kan gå helt alene på besøk. Det er veldig fint! Arian er litt usikker på hva han skal bruke tiden på i ferien, men han satser i alle fall på å få tid til å kjøre helikopter.

Eline, Solveig og Jarle_690x367.jpg

Eline, Solveig og Jarle med sine mesterverk.

Marte_690x538.jpg

Marte med sin blekksprut hun kaller Rosa.

Sigurd og Marius_690x387.jpg

Sigurd synes det var vanskelig å få klipt av arm til roboten. Marius trår til med moralsk støtte, men det hjelper lite.

Sigurd, Eline, Marte og Marius_690x462.jpg

Marius foreslår å hjelpe. Jentene er spente på om Marius har det som trengs…

 

De fleste førsteklassingene på Stangvik visste ikke hva de skulle bli når de blir store, men én av gutta hadde det klinkende klart: Jarle skal bli bonde. Han er allerede vant til å hjelpe til med de mange sauene hjemme på gården. For tiden er Jarle fullt opptatt med å få på plass rundballene og å samle slaktsauene. De skal nemlig slaktes i dag. Men Jarle synes ikke det er noe særlig spesielt med det, han har jo vært med på å slakte villsauer før.

Stangvik ingress_690x420.jpg

F.v. Arian Nyheim, Solveig Andersen, Leon Haga, Marte Kvande, Jarle Torvik Røkkum og Sigurd Berg Kvendset. Foran Eline Saltrø Polden og Marius Kvande. Tora Mo og Steinar Stenberg var ikke til stede.