BBIngress1

Dag 4: Bøfjorden og Bæverfjord oppvekstsenter

Førsteklassingene i Surnadal

For fjerde og nest siste del av vår serie går turen til de åtte førsteklassingene i Bøfjorden og Bæverfjord oppvekstsenter.

De åtte du får høre om i dagens artikkel er Birk Blekken, Lisa Sæterbø Johnsen, Arnstein Engset Sannes, Fredrik Settemsdal, Martin Øysteinsson Sollid, Ole Jørgen Svensli, Vegard Aasbø og Eirin Aasgård.

 

Hele skolen har idrettsdag når Trollheimsporten kommer på besøk. Elevene er aldersblandet på ulike grupper rundt omkring på skolens område, fullt opptatt med å løpe 60-meter, kaste liten ball og hoppe lengde under oppsyn av blant annet Annegunn Rangnes Bøe. Idrettsdagen har som mål å ha en samholdsskapende effekt, noe skolen ønsker å oppnå også gjennom ulike brett-/ ballspill og andre fysiske aktiviteter der elevene deles i grupper på tvers av trinn. Det er lagt opp til at de eldste hjelper de yngste og alt er i tråd med hva skolen gjør for å markere Manifest mot mobbing. Trykk her for å lese mer. Enhetsleder Inger Anne Aune informerer om at skolen jobber bevisst med å gjøre elevene tryggere i nettbruk ved hjelp av nettressursen Dubestemmer.no, et undervisningsopplegg om personvern og digital dømmekraft.

 

DSC_0064_690x462.jpg

Annegunn og de åtte ungene.

 

Hun kan fortelle om et veldig positivt tilbud som er nytt fra i høst: Elevene har skolemåltid sammen, det vil si et smøremåltid 3 ganger for uka og varmmat 2 ganger for uka. Elevene blir presentert for en 14-dagers meny som blir ivrig studert, og de gleder seg til lunsjtid. Inger Anne ser at det er mye lærdom i å sitte sammen over et måltid.

På skolegården blir jeg først møtt av Martin og Eirin, og de tar raskt ansvar for å vise meg rundt på området. Vi setter oss ned på en benk og Martin forteller utfyllende om klassekameratene, samt bidrar med sine egne dypsindige observasjoner på hva som foregår rundt oss. «Fredrik vil bli fotballspiller» opplyser han, og Fredrik kan selv bekrefte det med et stort smil når jeg senere snakker med ham – på fotballbanen selvfølgelig.

 

BBFredrik_690x462.jpg

Fredrik i sitt rette element.

 

Birk har også samme drømmer for fremtiden, han vil helst spille på Barcelona. Vegard vil gjerne følge i sin fars fotspor, han er nemlig bonde og de har mange dyr på gården. Ole Jørgen er nok inspirert av den store hjorten han så for noen dager siden, for han vil bli jeger, mens Lisa ser for seg en fremtid som postdame.

 

BBLisa_690x462.jpg

Lisa tenker kanskje på all den posten hun skal levere i hjembygda?

 

Omsider blir det friminutt og førsteklassingene samles for å bli tatt bilde av. Arnstein vil gjerne at fotballpermen med «fotbaillmainnan» skal være med, den synes nemlig han og flere av guttene er noe av det «gævvast» med hele skoledagen. Friminutt og SFO får også noen stemmer av resten av gjengen når jeg spør om hva de liker best med skolen.

 

BBFotball_690x462.jpg

Guttene med noe av det som er det beste med skoledagen: Arnsteins fotballperm.

 

Vi blir enige om at bilde skal tas foran skiltet, og elevene roper begeistret når jeg spør dem om de tror de klarer å hoppe på kommando. Her ser du resultatet!

 

BBIngress_690x462.jpg

Skiltet er satt opp før de to skolene ble slått sammen til dagens Bøfjorden og Bæverfjord oppvekstsenter.

 

Trykk på bildene under for større versjoner.

DSC_0070
DSC_0071
BBArnstein
BBDiskusjon
BBPåvei
DSC_0046
DSC_0048