StangvikIngress

Dag 3: Stangvik skule

Førsteklassingene i Surnadal

I dagens utgave av Trollheimsportens serie går turen til de åtte førsteklassingene ved Stangvik skule på Melhus.

På Stangvik skule møter vi Finn Isak Brakstad, Natalie Moen Fiske, Lars Kvande Gravvold, Mia Vaseng Hansen, Marina Hatle Kjøstad, Camilla Røen, Heine Trønsdal og Angelica Smith.

Trollheimsporten ankommer Stangvik når førsteklassingene skal i gang med kroppsøving sammen med 2. trinn. Selv synes jeg det er vanskelig å se forskjell på første- og andreklassinger, de førstnevnte får derfor beskjed om å rekke opp hånda.

 

StangvikHånd_690x462.jpg

Vi går i første!

 

Vi trekker oss så tilbake til fotballmålet for å slå av en prat. Det viser seg å være lettere sagt enn gjort, for jentene har mange «triks» de vil vise frem mens guttene er fullt opptatt med å være gutter.

 

StangvikFIogHeine_690x462.jpg

Finn Isak og Heine

 

StangvikTriks_690x462.jpg

"Sjå på me da! Åsså på me!"

 

Jeg får dem likevel til å sitte i ro i nøyaktig to og et halvt minutt, og på den tiden rekker jeg å avdekke framtidsutsiktene – her har alle det klart: Natalie skal bli ambulansesjåfør som sin mor, og Natalie er for øvrig den eneste jenta som ikke skal bli frisør/prinsesse. De tre guttene har litt andre planer; Heine blir bonde, Finn Isak skal bli politi og Lars skal dele tiden sin mellom å hogge etter gull og diamanter og det å være bonde.

Når jeg merker at ringen vi sitter samlet i begynner å gå i oppløsning skynder jeg meg å spørre gjengen om hva mobbing er. «Mobbing e å slå og skuv og å værra slem. Dem så e slem e dum!». Heldigvis har førsteklassingene helt klare på at man skal si fra til voksne hvis de opplever mobbing.  

Jeg runder av besøket ved å løpe om kapp med gjengen til klatrestativet.

 

StangvikStativOrig_690x462.jpg

 

Trykk på bildene under for større versjoner.

DSC_0102
DSC_0106
DSC_0084
DSC_0093
DSC_0096
DSC_0099