MoIngress

Dag 2: Mo oppvekstsenter

Førsteklassingene i Surnadal

Dag 2 i serien om førsteklassingene i Surnadal handler om de sju som går i første trinn på Mo oppvekstsenter: Jonas Aune, Markus Aune, Linnea Holten Fjærli, Hedda Moen Gjerstad, Inga Blomstrand Harang, Eiri Lysø, Magnus Meisingset.

 

DSC_0026_690x462.jpg

 

Jeg møter førsteklassingene for første gang i klasserommet de deler med 2. trinn. Elevene sitter som tente lys når kontaktlærer Eva Dalsegg annonserer at det er en journalist fra Trollheimsporten som kommer inn i rommet. Elevene ler og rister på hodet når jeg spør dem om de tror det bor noen troll i Trollheimen? Her er det åpenbart at journalisten har undervurdert sitt publikum...

 

MoLøp_690x462.jpg

Eva og de sju energibuntene blir mer enn gjerne med ut i solskinnet. Jentene løper rett til klatrestativet og guttene er snare med å hente frem trehjulinger og sparkesykler.

 

Sparkesyklene er nye og svært populære, opplyser Eva. Førsteklassingene freser rundt på skolegården til fots og på hjul, og på spørsmål om hva som er «det gævvast» med skolen svarer mange at de liker best å være ute, langfri, og å være i aktivitet. Tre av jentene supplerer med faglig tyngde; de synes «det e gøttj me læks», engelsk, og å skrive tall.

Mens elevene klatrer og «råner» på gårdsplassen kan Eva fortelle at på Mo skule har elevene med seg matpakke, og 1. og 2. trinn spiser sammen. De jobber bevisst med det å være sammen og hvordan man oppfører seg mot andre, og i neste uke markerer skolen Manifest mot mobbing blant annet med foreldremøte på onsdag.

 

MoJonas_690x462.jpg

På Mo er fremtidsplanene spennende: Magnus satser på å bli snekker, Markus vil bli skytter og Jonas ser for seg en karriere enten som racerbilfører (se bilde over!) eller breakdancer. Inga, Eiri og Linnea er inspirerte av Eiris spionbriller, mens Hedda har et ønske om å jobbe i barnehage.

Trollheimsporten forlater den sprudlende gjengen i stor tro om at fremtiden på Mo er sikret både innen håndverk, scene og spionasje.

 

MoSpion_690x462.jpg

Spionspirene Eiri, Inga og Linnea.

 

Trykk på bildene under for større versjoner.

DSC_0030
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0039