LillyMonsIngress

Første kvinnelige ordfører i Surnadal

Lilly Gunn Nyheim er mer enn klar for å overta klubbe, kjede og kommunestyre etter avtroppende ordfører Mons Otnes fra og med i dag.

Trollheimsporten møtte nåværende ordfører Lilly Gunn Nyheim, rådmann Knut Haugen og tidligere ordfører Mons Otnes mandag morgen for overrekkelse av ordførerkjedet.

I en rekke av ti mannlige ordførere siden 1965 hviler nå ordførerkjedet på Lilly Gunn sine habile skuldre. Dette er en dag hun har vært mer enn klar for siden det ble avgjort ved valg i juni at det var nettopp hun som skulle være øverste politiske leder i kommunen.

LillyMonsKjede_690x594.jpg

Lilly Gunn er godt rustet til jobben med et nettverk som spenner seg vidt både nasjonalt og regionalt. Dette nettverket har hun bygget seg opp gjennom variert politisk arbeid, blant annet gjennom Fylkestinget, toppskolering i Arbeiderpartiet og som leder for Kvinnenettverket i Møre og Romsdal. Godt samarbeid med partifeller nasjonalt og regionalt samt med andre aktører hun treffer på i hverdagen er høyt prioritert hos den ferske ordføreren.

Rådmann Knut Haugen supplerer med at det politiske miljøet i Surnadal kommune er svært godt, og håper og tror at det gode samspillet mellom rådmann og ordfører vil fortsette. Lilly Gunn bemerker at det nok blir noe mindre fotballprat enn det rådmannen er vant med, men så lenge det er norsk fotball engasjerer hun seg gjerne og synes det er godt å se RBK på bronseplass!

Lilly Gunn synes først og fremst det er godt å komme i gang, og starter hver dag positivt og nysgjerrig ved å stille seg spørsmålet «Hva for noe spennende får jeg være med på i dag?». Som privatperson setter hun stor pris på å være ute i naturen, og deltok søndag på Trollheimsmarsjen med 116 andre. Når det kommer til ordførerrollen beskriver hun seg selv med tre viktige ord: medmenneskelighet, informasjon og handling.

LillyKlubbeSittende_690x516.jpg

Trollheimsporten gratulerer, og ønsker Lilly Gunn Nyheim lykke til!