imaged

Flott flerkulturell kveld

Søndag inviterte Surnadal Røde Kors med flere til flerkulturell kveld i anledning årets TV-aksjon. Det ble en kveld med vakker sang og dans og gripende historier.

Distriktsleder Thomas Enoksen fra Sør-Trøndelag Røde Kors viste film og fortalte både om Røde Kors sitt nasjonale og internasjonale arbeid og sin organisasjon. Han berømmet Surnadal Røde Kors for å ha fått istand en så interessant bygdakveld med så flerkulturelt innhold.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim åpnet arrangementet og avsluttet det hele med å dele ut blomster til de som hadde underholdt, samt at hun også overrakte leder i Surnadal Røde Kors Reidar Brøske en gavesjekk til selve aksjonen. Brøske takket deretter for bidraget til dagens TV-aksjon og berømte alle som hadde deltatt med underholdning og som har gjort arrangementet denne kvelden mulig, og i tillegg uten honorar. Brøske kvitterte til slutt med å fortelle at Surnadal Røde Kors gir alle billettinntektene til aksjonen. Det som har gjort dette mulig var all den frivillige innsatsen, samt økonomisk støtte fra Surnadal Røde Kors, Sør-Trøndelag Røde Kors og Surnadal kommune, avsluttet Brøske.

image1.JPG

Fra bøssemottak i Surnadal Sparebank.

image1(1).JPG
Flotte sanger fremført av Emile Brøske Rønning og Synnøve Trønsdal Røen.

image2(1).JPG

Hans Gujord, Anne Grete Botten og Lisa Aasbø fra Halsa og Valsøyfjord Sanitetsforening hadde en gripende fremføring med bilder, vidoer og fortellinger fra sitt opphold på Lesvos hvor de var med og tok i mot flyktninger. Det var gripende å høre hva de hadde opplevd.

image4.JPG

Eritreisk gruppe fremførte sang og innslag fra sine hjemland.

imagea.JPG

Tekst og foto: Reidar Brøske/Surnadal Røde Kors.