Sigrid Aspli Britt Furuhaug_700x467

Flirfoill gaukveld

Det ble en gau kveld preget av de forskjellige sammenslåingsspøkelsene som svever over distriktet, og også gjensyn med kjente karakterer og revynummer.

Det var godt og livlig søg i salen før Karstein Mauset innledet med lokal sang. Camilla Hyttebakk tok deretter rollen som konferansier på verdens første, og mest sannsynlig siste pessimistkonferanse. Her var det beregna underskudd. Det viste seg imidlertid vanskelig å være pessimist! 

Karstein Mauset.JPG

Camilla Hyttebakk pessimist.JPG

 

Det ble et gjensyn med roinnbaillsangen med Helen Solvik, Sigrid Aspli og Britt Furuhaug. Ingen av dem sørga over overgangen fra silolegging til roinnbaill. Roinnbailleri, roinnbaillera!

Helen Solvik Sigrid Aspli Britt Furuhaug Roinnballeri_700x467.jpg

 

Solfrid fra Solstrålen musikkbarnehage fortalte om sin pedagogiske tilnærming i musikkbarnehagen som fostret store musikalske talenter. Et åpent og ærlig ansikt med et smil på lur (bilde nummer to) var sentralt. Hun ga også en smakebit på Air av Bach, utelukkende på stortromme.

Solfrid Anni Karlstrøm_700x467_400x600.jpg

Solfrid Anni Karlstrøm 2_700x467.jpg

 

Monica Gulla sang Helsearbeidersangen, som minner om viktigheten av helsearbeiderene våre. 

Monica Gulla_700x467_400x600.jpg

 

Det bød på forviklinger da det ble kvotert inn 40% kvinner i et rindalsk jaktlag. Det ble stor diskusjon om hvem som skulle jåggå og hvem som skulle stå på post, men mest forvirrende var kanskje hvilken himmelretning "utgjønnå" var. 

Kjønnskvotert jaktlag_700x467.jpg

 

Sigrid Aspli og Joar Sande funderte på følger av kommunesammenslåinga i kulda, og uttrykte bekymring over at Surnadal hadde kuppet Trollheimsporten (red.anm.: Dette stemmer ikke, ingenting å bekymre seg for!) De tenkte også høyt over konsekvensene av at rindalinger ikke fikk gå på videregående i Surnadal; da var de redd at karakterene ville bli dårlige. 

Sigrid Aspli Joar Sande_700x467.jpg

 

Camilla Hyttebakk sin skikkelse, forberedte seg imidlertid på sammenslåing ved å snakke trønder resten av forestillinga. Hun teoretiserte videre rundt at alle i Bolme egentlig var i slekt, og hadde én stamfar, nemlig bestefaren hennes som var gau med alle - på flere måter. 

Camilla Hyttebakk_700x467.jpg

 

Prinsæssa, i Anni Karlstrøms skikkelse, entret scena begeistret om å endelig få dra på god, gammeldags sommerfestival, men måtte slå fast at dette bare var fest. Til tross for at det ikke var sommerfestival med platt, hesjer, busker og kratt, var hun forberedt med festantrekk under sommerfestivaldrakta. Det ble følgelig forviklinger med å dandere ymse kroppsdeler riktig i både rød kjole og den lille-lille sorte med diskutabel passform. Gapskrattmateriale!

Prinsessa Anni Karlstrøm_700x467_400x600.jpg

Prinsessa Anni Karlstrøm 2_700x467.jpg

 

Et av kveldens høydepunkter var da Sigrid Aspli og Britt Furuhaug sang om skimuseet i Rindal. De kom med forslag til utskiftbar utstilling, blant annet underbuksa til Gunde Svan, graviditetstesten til Marit Bjørgen og øyenbrynshår fra Thomas Alsgaard.

Sigrid Aspli Britt Furuhaug_700x467.jpg

 

Gaukvelden ble avsluttet med en innføring i trøndersk kultur i form av både språk, bekledning og musikk. Camilla Hyttebakk i erketrønderutgave kunne gi spesialtilbud på mokkasiner med dusk og tennissokk til Nordmørsbunaden. Ved en overgang inn i Trøndelag, må vi ha ny "nasjonalsang", og der ble både Æ e trønder æ, RBK-sangen, Rumpa mi og Vømmølstev. Karstein Mauset får dobbeltstemme, siden det er han som må spille den på Optimistkonferanse.

Hele ensemblet_700x467.jpg

 

Det ble en riktig så gau gaukveld, som sikkert ble enda gauar når det spilles opp til dans og serveres perrasup utover kvelden!