TV-aksjonen 2016

Flerkulturell kveld i TV-aksjonens ånd

I forbindelse med årets TV-aksjon "Sammen får vi hjelpen helt frem" inviterer Surnadal Røde Kors og Surnadal kommune til flerkulturell kveld i Surnadal kulturhus på aksjonsdagen 23. oktober.

Mellom kl. 15 og 17 søndag 23. oktober banker tusener av bøssebærere på norske dører. Ordfører Lilly Gunn Nyheim mener det aldri har vært enklere å arrangere TV-aksjonen, da de i år har fått Røde Kors Surnadal med på laget. I Surnadal vil du derfor møte medlemmer fra Røde Kors - og kanskje en av flyktningene våre - når du åpner døra, og de blir forhåpentligvis møtt med giverglede.

- Vi håper å møte åpne dører, åpne sinn og åpne lommebøker, ler Nyheim.

Er man likevel ikke hjemme når bøssebærerne kommer innom kan man gi penger via SMS eller mobile betalingstjenester som Vipps. Men et besøk på kulturhuset samme kveld kl. 19 gjør også samme nytten. Da er det duket for flerkulturell kveld i TV-aksjonens ånd, med dans og musikk fra Kulturskolen på Indre Nordmøre og eritreiske innslag med flyktninger fra Integrering- og voksenopplæringa. I tillegg vil publikum få høre historier fra da fire personer fra Halsa jobbet med mottak av flyktninger på Lesvos, og litt info om Røde Kors' flyktning- og integreringsarbeid.

Billetter selges på Surnadal kulturhus til 100 kr. pr. stk. Inntektene vil gå uavkortet til innsamlingsaksjonen. Dette er gjort mulig med økonomisk støtte fra Sør-Trøndelag Røde Kors og Surnadal kommune, forteller leder i Surnadal Røde Kors Reidar Brøske.

Også Øye skole vil bidra til TV-aksjonen, opplyser Nyheim. De arrangerer sponsorløp, hvor elevene skaffer sponsorer som betaler en viss sum pr. runde de løper.

 

Tror på ny rekord

Årets TV-aksjon skal gi hjelp til mennesker i krig og konflikt i Syria, Libanon, Afghanistan, Myanmar, Sør-Sudan, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. De innsamlede midlene vil i all hovedsak gå til utlandet, men noe blir også igjen i Norge og vil blant annet gå til tiltak på asylmottak, oppsporing av savnede personer og helsehjelp for papirløse, forteller Martha Torvik. Og påstanden "Sammen får vi hjelpen helt frem" er ikke bare tomme ord. Som eneste organisasjon i verden har Røde Kors adgang til krigssoner, forteller Brøske.

I fjor ble det samlet inn 189 millioner til Regnskogfondet. I nyere tid er det Kirkens Nødhjelp som sitter med rekorden fra 2014, da det ble samlet inn hele 250,9 millioner kroner. Reidar Brøske er overbevist om at vi i år skal klare å samle inn over 300 millioner kroner. Så langt er 9,7 millioner allerede kommet inn.

 

På bildet ser vi f.v. Lilly Gunn Nyheim, aksjonssekretær Mariann Hoset, administrator Hjelpekorps Janne Husby, leder Surnadal Røde Kors Reidar Brøske, leder Omsorg Martha Torvik og nestleder Omsorg Elin Bøklep Kvande.