To kokker_cropped_532x331

Flere kokker - ittj-nå søl

Det er ikke hvert år det blir to nyutdanna kokker fra Rindal! For ei uke siden fikk Martin Trønsdal fagbrevet sitt som restaurantkokk, og tirsdag var det Lisbet Løset sin tur.

 

- Jeg startet på Kongsvold Fjellstue på Dovrefjell sommeren 2013, forteller Lisbet Løset. Nå idag hadde jeg fagprøve, og det endte med at jeg fikk fagbrev som restaurantkokk, forteller hun videre, glad og stolt!.

Lærlingekontrakten hennes går ut neste uke, og da har ho lyst til å prøve noe nytt og komme til en litt større plass. 1.juli starter ho på Støtvig hotell i Larkollen (Moss).

Lisbet Løset Kongsvold_690x460.jpg
Kongensvold 17.mai 2015

- Jeg har hatt ei fantastisk tid som lærling på Kongsvold, har lært så utrolig mye! Masse spennende mat (blant annet moskus), trivelige mennesker og historisk plass.

Martin begynte på luftkrigsskolen for 2 år siden, etter å ha fullført 2 år med kokkeskole på Løkken.

- Jeg valgte å ta utdanningen i forsvaret, der første året er kombinert førstegangstjeneste og læretid, andre året er du imidlertid ansatt til lærlingekontrakten går ut, forteller Martin Trønsdal.

Han har trivdes svært godt i Trondheim og har fått lært seg mye, og han sitter igjen med mye erfaring og mange vennskap!

- Et høydepunkt i lærlingetida var da jeg var utplassert på kongeskipet, forteller han. Selv om jeg nå har fagbrevet har jeg bestemt meg for å gå mer skole først. Men skal ikke utelukke å jobbe som kokk senere. 

Trollheimsporten gratulerer med fagbrevet!