Fjerner gammel bergtunnel i Stokkøyan

Bilister som kjører fv65 gjennom Rindal må belage seg på nedsatt fart og trafikkregulering forbi Stokkøyan industriområde i noen måneder framover. Statens vegvesen skal fjerne en gammel bergtunnel under vegen, og det er et ganske omfattende prosjekt.

Statens vegvesen og A4 Anlegg.jpgTorsdag var Statens vegvesen på befaring i Stokkøyan, sammen med representanter fra A4 Anlegg & Peak Entreprenør, som er underentreprenør for Statens vegvesen på dette prosjektet. Hameed Ahmadi (i midten på bildet) fra Statens vegvesen er byggeleder.


Gammel bergtunnel

Bergtunnelen som leder Stokkåa under fylkesvegen ble sannsynligvis gravd ut rundt 1940, og visstnok utbedret i 1976. Nå viser en geologisk rapport at tunnelen er gravd ut i dårlig berg, så den er ikke pålitelig over tid. Det er fare for at tunnelen kan rase sammen, så nå er tida inne for å skifte den ut. 

Prosjektleder Jan Gunnar Simonhjell i Statens vegvesen opplyser at tunnelen skal fjernes og erstattes av et betongrør (kulvert), med vanlig vegfylling over.


Lysregulert omkjøring

Det finnes ingen mulighet for omkjøring på stedet i dag, så det må bygges en midlertidig omkjøringsveg. Entreprenøren må først sprenge ut en del berg på øversida av fylkesvegen, for å få rom for omkjøringsvegen. Det ligger an til at denne omkjøringsvegen vil bli lysregulert. Når arbeidet er avsluttet vil fylkesvegen bli omtrent som før.

Statens vegvesen regner med at arbeidet vil ta noen måneder, så rindalingene bør smøre seg med tålmodighet. Planen er i utgangspunktet å bli ferdig til 1. desember.

IMG_5928.jpg
Noe av berget på øversida av vegen skal sprenges bort for å gi plass for omkjøringsvegen.

IMG_5930.jpg
Området er nå ryddet og avsperret.


Bergtunnelen under fylkesvegen:

20160817_211147.jpg
20160817_211011.jpg
20160817_211029.jpg
Her ser vi lyset i enden av tunnelen. Vi ser også at det har rast ned litt stein der inne.


Bildene av tunnelen ble tatt i forrige uke (foto: Ole Trygve Fosseide)