Fjellfest på Trollheimshytta

Fjellfesten 27. juni ble en flott markering av Trollheimshyttas 125-årige historie og Trollheimsporten har fått tilsendt bilder fra dagen. Gøran Bolme guidet på kulturhistorisk vandring, og 50 gjester, deriblant grunneiere, frivillige og reindriftssamer, fikk servert festmiddag med reinkjøtt fra Trollheimen.

Allerede i 1890 sto Trollheimshytta ferdig klar til å ta imot fotturister som hadde oppdaget gleden av å vandre i fjellet. Trollheimen hadde allerede da en tiltrekningskraft på fjellvandrere både fra Trøndelag og andre deler av landet. Siden den gang har Trollheimshytta gjennomgått en stor utvikling, og det er med stolthet vi kan innby til jubileumsfest på hytta som framstår som en perle der den står i dette vakre landskapet.

Kulturhistorisk vandring.jpg

Dagen ble nesten bedre enn vi turte håpe på etter en kald vår og sommer. Sola skinte fra skyfri himmel, da gjestene ankom. Dagen ble markert med en kulturvandring i Folddalen, som har en spennende historie. Gøran Bolme viste gjestene rundt, fortalte historiene og forsterket opplevelsen med flott visesang underveis. På hytta hadde vertskapet Anna og Elin Engerstrøm laget en natursti der deltakerne fikk prøvd sin lokalkunnskap.

Jubileumsmiddag Trollheimshytta 27 juni_600x400.jpg

Over 50 gjester satte seg til bords lørdag kveld. Der var representanter for styret for verneområdet i Trollheimen, Statens Naturoppsyn, reindriftssamene i Trollheimen og Rindal Røde Kors. TT var representert med styreleder og daglig leder. Mange av de som gjør en stor innsats på frivillig basis var til stede. Også grunneiere og lokale fra Rindalen og Surnadalen var representert denne kvelden. De fikk servert en nydelig festmiddag med blant annet reinkjøtt fra Trollheimen.

TT vil gjerne takke alle frammøtte, og andre som har bidratt til at Trollheimshytta framstår som et praktanlegg i Trollheimen. Vi vil også takke vertskap, tilsyn og ruteansvarlige som med sin innsats sørger for at det alltid er trygt og trivelig å komme hit.

Johanstuggu og Snota 27 juni.JPG

Johanstuggu med Snota i bakgrunnen.

 

Tekst/foto: Frode Støre Bergrem/Elin Engerstrøm