IMG_6094_1000x691

Fjellfant - en liten fritidsbutikk i Rindal

Siv Aas flyttet til Rindal i sommer, da hun ble ansatt på kart og oppmåling i Rindal kommune. Hun kjøpte et hus i Rindal sentrum. I huset er en bod med egen inngang, godt egnet til den lille friluftsbutikken «Fjellfant». Der selger hun kvalitetsprodukter innen jakt, fiske og friluftsliv. Bestselgeren er neversåler, laget av never og ull, forteller Siv. I kveld har hun åpent kl 18 – 21.


Firmaet «Fjellfant» ble etablert på Røros i 2003. Siv startet opp med salg av friluftsutstyr sammen med samboeren. - Vi testet ut alt utstyr skikkelig selv, før vi begynte å selge det, forteller Siv. Det var meningen at firmaet skulle bli et levebrød. Men så døde samboeren plutselig, og mye av gnisten forsvant, forteller Siv. Firmaet har ligget mer eller mindre i dvale i mange år, og Siv har fortsatt et lager av friluftsutstyr fra oppstarten. Mye av dette selger hun nå til redusert pris. Hvis det viser seg å være et godt marked for dette her i Rindal, så kan hun vurdere å fortsette med salg av en del av produktene.

IMG_6090_690x485.jpg
Her er Siv Aas med en del av utvalget i butikken sin. Neversåler, einerbestikk, diverse salver og smurning, skinnprodukter, refleks, solbriller, myggnetting, knivslipere, lærstøvler og mye mer.


- Jeg er glad i alt som er naturlig, sier Siv. Det beste er råvarer som skinn, lær og never, sier hun. Bestselgeren er neversåler, produsert i Sverige, av ei dame på 86 år. Dette er de beste sålene som finnes, mener Siv. Sålene har to lag med never inni, og ull utenpå. Siv har solgt disse på Rørosmartnaden med stor suksess. Der er det ofte at folk fryser på føttene, og da kan neversålene være en god løsning på problemet. - Jeg har fått utlukkende positive tilbakemeldinger på sålene, sier Siv. Med to lag never blir sålene utrolig slitesterke, og de kan snus og slites på begge sider, forklarer Siv.


I den ene hylla ligger skinnposer som Siv har sydd selv. Dette var opprinnelsen til butikken, forteller hun. Det er kaffeposer og sukkerposer til turbruk, og pose til kaffekjelen. Skinnposene holder seg fine i år etter år, og Siv har fortsatt noen få poser igjen. Hun utelukker ikke at hun kan sy flere slike, hvis hun selger unna de hun har på lager. Her ligger det også flere sett med einerbestikk til turbruk.

IMG_6097.jpg

Siv viser fram en boks med lærsmurning.  Dette er produsert i Vingelen i Østerdalen, forteller hun. Den inneholder revefett, tjære og bivoks. - Jeg fått veldig god respons på den, sier hun. Og så er det et produkt som heter «Kådsalva» (Kåd=kvae). - Dette er også et rent naturprodukt, forteller Siv. Denne kan brukes på tørr hud, hard hud, sår, eksem, kløe, munnsår, brannskader og på hundepoter bl.a. - For noen er dette det første og eneste produktet som har hjulpet på hudproblemer, forteller Siv. Og så har hun skosmurning av elgspekk…

IMG_6102.jpg

Siv selger treski også. - Skiene er brede, men veldig lette, forklarer hun. Treskiene er også produsert i Sverige. - Disse skiene ble testet i Villmarksliv for noen år siden, og da fikk de toppscore, forteller hun. Nå selger hun skiene med 30% avslag i prisen. Siv viser også fram forskjellige solbriller med utskiftbare glass, alt etter behov. Noen er polarisert. Hun har f.eks. spesielle «golf-briller»., godt eget på gressmatta.

IMG_6091.jpg
Restlager av sko, ski og staver. Med slike bindinger (helt til høyre) kan du gå på ski med fjellsko eller støvler.


Det er mye annet å få kjøpt i «Fjellfant»-butikken også. Mange rester og prøver fra mange år tilbake skal selges ut nå. Her finnes bl.a. isborslipere (nå til halv pris), og knivslipere som kan brukes på alle typer kniver. Et restlager av sko har hun også igjen, og en del selger hun til under halv pris. Det er Luddan filtsko, og lærsko av merket Graninge, som var på markedet før Lundhags, forteller Siv. Og så har hun noe ullundertøy, av merke Lanullva, noe av det beste som finnes, mener hun. Refleksvester med «Fjellfant»-logo selger hun billig. Skytterutstyr finnes det også her, skytevest, geværfutteral m.m. Til og med to utstoppede orrhaner er til salgs!

IMG_6084.jpg
Skinnposer til venstre, diverse lommelykter, briller og hundeutstyr m.m. Orrhanene er også til salgs. Siv har skutt dem selv.


- De siste årene har jeg ikke hatt verken tid eller ork til å holde på mye med dette, sier Siv. Men nå har hun kommet til bygda som har  «Tid til å leve» som slagord, og da blir det kanskje tid til å drive litt med salg av fritidsutstyr også, håper hun. Det er mulig at hun skal gjøre litt mer ut av denne hobbyen framover, men det kommer jo også litt an på interessen, mener hun.

IMG_6104.jpg
Sekken til venstre er en hundefører-sekk, forteller Siv. Her er det det rom til matpakke, termos og kommunikasjonsradio, og det en jeger ellers trenger. Dette festes på overkroppen, da har man full bevegelsesfrihet, og radioen lett tilgjengelig.


I første omgang har Siv åpen butikk fredag 5. desember kl 18.00 – 21.00. Hun håper at en del folk vil komme innom og se på utvalget. Her finnes det gode julegavetips til alle friluftsinteresserte, både innfødte og «høttrindalinger». Adressen er Harevegen 1 i Rindal sentrum, rett ved Rindal skole. Og det er fullt mulig å ta kontakt og gjøre en avtale utenom åpningstidene også.

IMG_6108.jpg


Kontaktinformasjon:

Fjellfant Siv Aas
Tlf: 99 60 99 57
Hjemmeside: www.fjellfant.no
Epost: siv.aas@fjellfant.no