fiskekjeller alle_550x403

Fiskekjelleren på Honnstad Camping

Visste du at det finnes en koselig liten cafè på Honnstad i Surnadal, som i fiskesesongen selger rundt 25 hjemmelagde pizza hver eneste fredagskveld? Bjørg Janne Hendseth tok over som driver av Honnstad Camping i fjor. - Det er langt i fra en gullgruve å drive campingplass, men jeg har et sterkt ønske om at Honnstad Camping skal eksistere. Og jeg er blitt så glad i alle mine gjester. Og turistene er nok minst like glade i Bjørg!

 - Bjørg lager verdens beste mat. Jeg skulle ønske hun kunne blitt med meg hjem til Averøya, sier Stian Vevenstad (16). Hvilken mat er det Bjørg lager som du liker så godt? Alt er godt her. Absolutt alt, sier Stian som trivest godt på Honnstad Camping.
Carita Naas Langnes fra Eide er enig. - Her har vi det så bra. Vi er stamgjester her, og føler vi er en del av en storfamilie. Og Bjørg gjør det så trivelig for oss her på «Fiskekjelleren». Egil Sverre Langnes (14) synes ikke det er kjedelig å være i Surnadal på ferie. - Jeg bader og fisker en del. Her liker jeg meg godt.
Tor Egil Langnes kommer akkurat tilbake fra fisketur når Trollheimsporten er på besøk. Han hadde nettopp satt ut igjen er laks på rundt 4 kilo – Jeg er fornøyd med sesongen. Vi har en kvote på fire laks. Så langt har jeg dratt på land tre fisk på 11 kg, 7,2 kg og 3 kg. Den siste på kvota skal kona få dra på land! Vi skal hit hver helg i august, så vi har god tid.

Bjørg Janne Hendseth har drevet cafeen «Fiskekjelleren» i fem sesonger. Før fjorårets sesong overtok hun også drifta av hele Honnstad Camping. - Det er mye hardt arbeid, og jeg kan ikke leve av dette. Derfor har jeg full jobb ved siden av. Jeg har god hjelp av mine to døtre, Anita og Kristin. Og jeg kan ikke takke Carita nok for hjelpen hun gir meg i løpet av en sesong, ved blant annet vask av sanitæranlegg. Jeg har lyst til å rose henne for jobben hun gjør for meg. Jeg vil også gi ros til lokalbefolkningen rundt campingplassen. De kommer ofte å kjøper seg mat, noe som har stor betydning for driften av cafeen. Hver fredag lager jeg hjemmelaget pizza. Da strømmer det på med gjester, og folk ringer for å bestille. Det er hektisk, men utrolig artig!

Nå går årets sesong mot slutten, og Bjørg er fornøyd med sommeren. - Det var en veldig god start med mye fisk rundt campingplassen. Nå er det roligere, men også betydelig mindre fiskere i elva. Generelt et godt år både med tanke på fisk og for campingplasssen generelt.

«Fiskekjelleren» holder åpent hver kveld i fiskesesongen fra 1.juni t.o.m 31.august. På menyen står både pølser, pommes frites, hamburger, brus, is, kaffe og godterier. Og selvsagt «Bjørgs hjemmelagde pizza»! Vi kan trygt anbefale alle å ta turen innom Bjørg på Honnstad Camping.

Se åpningstider her