Fiskere

Fiskeglede ved Glønavatnet

Tradisjonen tro inviterte Surnadal jeger og fiskeforening små og store til fisking ved Glønavatnet for femtende året på rad. I underkant av 50 barn hadde tatt turen til Nordmarka torsdag kveld for å prøve fiskelykken. 

Da Trollheimsporten ankom Glønavatnet kl. 18.15 var det 41 barn som hadde meldt sin ankomst, men det tok ikke lang tid før enda flere fant sin plass rundt vannet på Nordmarka. Etter hvert som de kom, fikk alle barna velge seg ut en premie på forhånd. De kunne velge mellom blant annet sitteunderlag, kopper, sluker og flasker, og noen var så heldige å få fiskestenger. I tillegg ble det servert grillmat til alle.

Barna som deltok var alt fra 3-12 år, og gleden var like stor hos alle. Noen smilte ekstra bredt og kunne stolt vise frem flere fisker de hadde fått på kroken, men det var absolutt ingen sure miner å skimte fra de som ennå ikke hadde fått napp. 

Blant de aller yngste var Magnar på 3 år, som fisket på Glønavatnet for aller første gang. Men han kunne fortelle at han allerede hadde god erfaring som fisker, for han hadde fått mye napp i elva ved Nordvik. Her var det ingen tvil om at Magnar var god til å fiske, for det tok slettes ikke lang tid før han fikk halet inn en fin fisk! (Saken fortsetter under bildet)

Magnar Vikan fisk_690x460.png
Magnar (3) og fangsten.

 

I likhet med Magnar, hadde jevnaldringen Fride (4 år) funnet frem fiskeutstyret sammen med Inger Emilie (7) og Live (7). Fride og Inger Emilie var veldig stolte over å kunne vise frem fangsten til kamera, mens Live holdte et godt grep om fiskestanga i bakgrunnen. Det hadde nemlig ikke nappet i fiskestanga hennes enda, men motet hadde slettes ikke sviktet av den grunn - heller tvert imot. Fisk kom hun til å få, det var hun sikker på! 

I motsetning til denne trioen moteriktige fiskere, hadde kompisene Odne og Lars mistet tellingen på hvor mange ganger de hadde vært på Glønavatnet og fisket i forbindelse med åpningen av laksefestivalen. Odne, som i fjor fikk hele 6 fisk, hadde også fått en god start i år sammen med Lars da Trollheimsporten tok en prat med fiskervennene. De hadde begge fått napp, men håpet selvsagt å overgå fjorårets antall før kvelden var omme.

Den gode stemningen tatt i betraktning, regner vi med å se igjen mange fjes til neste års fiskekveld på Glønavatnet!


Alle bilder er opphavsrettslig beskyttet. Viderebruk er ikke tillatt uten avtale

Fride fisk
Fride (4) syntes fisken var litt ekkel.
Odne Næss Aune og Lars Holte napp
Selv om både Odne (12) og Lars (10) hadde fått napp, gav de seg ikke med det første - her skulle det bli fisk!
Live fiskestang
Live (3) var en veldig motivert fisker!
Inger Emilie, Fride
Inger Emilie (7) og Fride (4) poserte velvillig med fangsten.
Bjørnar
Bjørnar (6) fikk 5 fisker i fjor. Så langt hadde han fått 2.