Inga 4 L_1024x699

First we take Manhattan - then we take Laksefestivalen

Det er store kontraster for Inga Dalsegg for tida - både når det gjelder kunsten og utstllingene. Fra vegkrysset Aukra går turen til verdensmetropolen New York midt på Manhattan og derifra til Laksefestivalen i Surnadal. - I kunsten er det også kontraster fra eldre, gamle, skrukkete hender til mjuke barnehender i samme bildet. Det er fascinerende, sier ho til Trollheimsporten.

- I tillegg er det par som har fått en ny vår hos meg nå, sier Inga Dalsegg.

A. Jain Marunouchi Gallery
Rindalskunstneren skal stille ut midt på Manhattan i A. Jain Marunouchi Gallery ved Rockefeller Center og Main Street. Inga deltok i ei kollektivutstilling i samme galleri i desember, og bildene fra den utstillinga vil være med også på denne separeatutstillinga. - Da ble vi rammet litt av finanskrisa og solgte ikke så mye. USA ble hardt rammet av finansene, men jeg har tro på at det skal bli bedre når det blir fokus bare på meg i ei separatutstilling, sier ho.

- Nå ha jeg pakket ned bildene som skal være med i to store pakker, forteller ho. Utstillinga åpner tirsdag 24. mai og den vil bli stående til midten av juni. Inga reiser over sjøl og skal være tilstede når separatutstillinga åpner. - Og så får jeg besøk av slektningen Lisa Bost, som besøkte Rindal og holdt konsert under Kulturvøkku for to år siden. Ho vil fly opp fra Texas og være med på åpninga. Det gleder jeg meg til, sier ho.

Nytt marked og nytt publikum
For Inga Dalsegg er USA et heilt nytt marked og et nytt publikum. - Derfor er jeg forberedt på alt. Det kan vippe begge veger. Det kan hende jeg selger så dårlig at jeg går i minus av turen. Men jeg kunne bare ikke la denne sjansen gå fra meg. Så får vi sjå. Jeg er utrolig spent, forteller ho til Trollheimsporten.

- Samtidig tar det tid å bygge opp noe nytt, sier ho.

-  Hvilken retning går kunsten din nå?

- Det blir aldri noe anna enn kropp. Det er jeg sikker på. Jeg har hatt en god poeriode med hender og føtter, der jeg leiter etter kontraster - gammel og skrukkete - mot mjuke barne- og unge hender. Ellers har det også dreid meir mot par igjen, og så er det mye akt og personer, forteller ho.

Til USA bli det ikke det store formatet som dominerer, men meir det normale, for å si det sånn. Det har rett og slett med turen og frakten å gjøre. - Det er heller ikke med tegninger denne gangen, men måleri og litografier, sier ho og legger til at det ligger svært mye planlegging bak ei slik utstilling.

Til Laksefestivalen
- Men det som ikke blir solgt i USA tar jeg med til galleriet i Finstuå i kulturhuset på Skei, sier ho. Der blir Inga Dalsegg den første festivalkunstneren under Laksefestivalen. Aldri har Laksefestivalen hatt fast festivalkunstner og Inga gleder seg til å vise fram kunsten sin lokalt igjen. - Den utstillinga vil stå åpen heile festivalen, forteller ho.

Etterpå går turen til Galleria i Mosjøen, der ho skal delta på verdens lengste utstilling, der heile hovedgata i Mosjøen skal prydes med kunst. - Og blir det regn er det visst muligheter for å trekke inn i hus opp gjennom heile gata, fortelle ho og ler. - Det og bli spennende, legger ho til.

Men "First we take Manhattan - then we take Laksefestivalen og Mosjøen". - I New York regner jeg også med å stikke innom Aune Sand og Marianne Aulie, sjøl om jeg er meir begeistra for kunsten til Vebjørn Sand, smiler Inga og viser til fjorårets stunt med å måle Marianne Aulie i bar rumpe med klovnenase.

Under ser du bilder Inga Dalsegg har med seg til USA og A. Jain Marunouchi Gallery til åpning 24. mai og her  både over og til høyre med pakkene med bilder som skal være med når ho nå reiser. Klikk på bildene og sjå dem større og i seie:

 

Bath_1024x787
Bath.
First Steps_1024x740
First Steps.
Melting Together_1024x1354
Melting together.
Safe_1024x1297
Safe.
Time_1024x1264
Time.
Whispering_1024x782
Whispering.
Inga 4 L_1024x699
Inga Dalsegg klar for New York og Manhattan.