SKUV red4

Finner tonen i SKUV

Ole Erik Bævre, Rune Dalager og Øyunn Aune har klokketro på kulturmiljøet i Surnadal og danner Surnadal Konseptutvikling for å bygge opp og løfte frem vordende og etablerte utøvere av alle slag. De er klare for å flytte musikken ut av rockerommet og opp på scenen.

- Det har vært musikerdugnader i Surnadal før, men i det siste har det vært lite aktivt, sier Aune. Hun har med seg Bævre og Dalager på laget for å blåse nytt liv i miljøet. Enten det er ungdommer som ønsker å prøve seg på en scene, eller etablerte musikere som ønsker å møtes for å jamme eller finne nye toner, er SKUV en arena som vil favne alle. Hovedformålet er lokal kulturutvikling.

- Vi er skråsikre på konseptet, sier Bævre.

SKUV vil være initiativtaker og ressurssenter for musikere i alle aldre og sjangre. Derfor starter SKUV som musikerforening, men Dalager gjør det klart at alle kulturuttrykk er velkomne i det gode selskap. Øyunn Aune understreker at all økonomisk inntjening vil gå uavkortet til SKUV og dermed rett til medlemmene:

- Vi vil ikke ha noen profitt på dette, men vil bruke all støtte for å bygge opp og videreutvikle en scene og arena hvor alle kan vise seg fram.

Scenen blir å finne i Den Glade Laks på Hotell Vårsøg. Her er drømmen å få en fullt operativ scene med alt nødvendig teknisk utstyr og instrument. Drømmen må bygges gradvis, og foreningen har som plan å søke om midler samt samle inn en symbolsk sum i form av medlemskontingent på 100 kr. Hvem som helst kan bli medlem i foreningen, enten man er musiker, skuespiller, eller rett og slett ønsker å støtte konseptet. Dalager og co. legger vekt på at SKUV er en registrert forening med alt det formelle og juridiske på det rene, og vil bli drevet som sådan med eget styre og egne vedtekter.

 

Kick-off for SKUV finner sted onsdag 1. april. Da arrangeres det nemlig Musikerjam i Den Glade Laks på Vårsøg Hotell, og skal vi tro trioen i SKUV kan man forvente seg litt av hvert – såfremt interessen fra artistenes side er der. Etablerte musikere, solister, trubadurer, blandaband og duoer er velkomne. Musikerne må stille opp gratis, og Dalager stiller med følgende utstyr: slagverk, to gitarforsterkere, bassanlegg, tangentinstrument og mikrofoner.

Hvert innslag får 15-20 minutter til rådighet. Dalager er også koordinator for jam-kvelden, og er ikke fremmed for innslag av improjam om noen skulle få ånden over seg i løpet av kvelden. Han foretrekker likevel påmelding fra de som ønsker å spille, så ta kontakt med Dalager om du ønsker å jamme i Laksen: skuv2015@gmail.com eller 91 59 29 76. Påmeldingsfrist 26. mars.

- Det er mange som kommer hjem i påska, så hvem vet? Kanskje vi får se en reunion av etablerte musikere, smiler Aune.

Musikerjam starter kl. 21 og holder åpen bar. Overskudd av inngangspengene, som er på 150 kroner, går naturligvis direkte inn i SKUV. Interesserte kan melde seg inn i SKUV samme kveld og betale 200 kroner totalt for både arrangement og innmelding.

- Ungdomsbandene får andre muligheter, på rusfrie arrangement, opplyser Aune.

SKUV-gjengen melder om stort engasjement og mye positivitet allerede, både hos kultursjefen og i musikermiljøet, så nå er det bare å glede seg til kick-off i påska og til fortsettelsen.

 

Mer info om SKUV er å finne på egen Facebookside som vil bli oppdatert jevnlig.