Turid Røen og Jo Ranheim

Fin avslutning på Kulturvøkku

Så er Kulturvøkku 2015 over for denne gangen. I går kveld ble punktum for ei lang og innholdsrik Kulturvøkku satt med en lun og stemningsfull kafékonsert på skimuseet med Turid Røen og Jo Ranheim.

Både sanger Turid Røen og gitarist Jo Ranheim tør være kjent for alle rindalinger, siden begge er født og oppvokst i Rindal. Selv om begge nå har flytta ut, Turid er bosatt i Halsa og Jo i Trondheim, så kommer de gjerne tilbake til heimbygda og deler sin sang og musikk med rindalingene.

Turid har tidligere deltatt både ved operaen i Kristiansund og har hatt rollen som fru Guri i utespillet Fru Guri fra Edøy på Smøla.

Turid og Jo synger.jpg

I går kveld hadde Turid plukket ut et knippe sanger som på ulikt vis har betydd mye for henne. Både kjente og kjære og mer ukjente sanger og tekstforfattere ble presentert, en del lokalt stoff og noe mer fjernt. Og en stor del av de utplukka sangene hadde nynorsk tekst.

På gårsdagens program stod mellom andre tekster av Frode Alnes, Geirr Lystrup, Ivar Gafset, Jørgen Gravvold, Hans Hyldbakk og Erik Bye, som etter Turids mening er en klippe av en tekstskriver som ingen andre når opp til ”knønnå” på en gang. Hun sang hans vakre kjærlighetssang Vår beste dag. Av andre kjente sanger som ble publikum til del denne fine sommerkvelden vil vi trekke fram  Hyldbakks/ Sommeros  E slåttatægja, Jørgen Gravvolds  Eg trur eg vil døy ei vårnatt,  Nordmørsminne” og ei spesiell vakker framføring av salmen Se solens skjønne lys og prakt, der Jo Ranheims gitarfølge virkelig utmerket seg.

Turid Røen og Jo Ranheim har hatt flere samarbeidsprosjekt og utfyller hverandre på en svært fin måte.

Publikum 1.jpg

Publikum 2.jpg

Dette ble en særdeles fin og stemningsfull avslutning på årets Kulturvøkku for et sommerstemt publikum. Kafeen på skimuseet har fin akustikk og viser seg å være et utmerket lokale for slike intimkonserter, og vi ser ikke bort fra at vi ser begge aktørene tilbake der en annen gang.