vipers sil

Fikk møte idolene

Onsdag 14. februar reiste femti håndballentusiaster fra Surnadal IL til Molde Arena for å se eliteseriekampen mellom Molde Elite og serieleder Vipers Kristiansand. Sytten jenter fra J10, J11 og J12 fikk æren av å være maskoter, og fikk en stor opplevelse sammen med sine idoler. 

I høst meldte håndballgruppa sin interesse for å være maskoter i en eliteseriekamp i Molde Arena. Gleden var stor da jentene på J10, J11 og J12 fikk tildelt storkampen mellom Molde Elite og serieleder Vipers Kristiansand. Sistnevnte lag består av mange landslagsspillere som er godt kjent for de fleste, slik som Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Jeanette Kristiansen, Kari Brattset, Linn Jørum Sulland, Kristine Lunde-Borgersen og Malin Aune. 

Sytten jenter var både spente og forventningsfulle før de skulle løpe inn på banen med "følgespot" sammen med hjemmelagets spillere. De klarte jobben med glans, og fikk en opplevelse de sent vil glemme.

j10 11 12 i molde.jpg
Maskotene klare for å løpe inn på banen i Molde Arena

Etter kampen fikk jentene god tid til å få autografer og ikke minst ta selfier med landslagsspillerne. Mange av spillerne hadde stjerner i øynene da de fikk møte sine store idoler.

- Jeg har sett deg på TV. Mange ganger! Tenk at du er på landslaget, sa en av jentene til landslagskeeper Katrine Lunde. 

leah sulland.jpg
8 år gamle Leah Bjørseth Svensli sammen med Linn Jørum Sulland

birk øie kari brattset.jpg
11 år gamle Birk Øie Berntsen sammen med Kari Brattset som neste sesong skal spille på et av verdens beste klubblag, Györ. Der blir hun lagvenninne med blant annet Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Kari Aalvik Grimsbø og Veronica Kristiansen. 

Håndballgruppa reiste til Molde med full storbuss, noe som betyr hele femti ivrige spillere, foreldre og trenere. Leder i håndballgruppa, Stian Faksnes, sier at dette er et av mange sosiale tiltak som skaper gode minner og inspirasjon for unge spillere.

- Det er på slike turer at de gode opplevelsene skapes. Det er viktig å skape relasjoner mellom lagene, og på denne turen var det både gutter og jenter, og spillere fra 8 år og helt opp til senior. Vi hadde en veldig trivelig tur sammen, sier Faksnes.

Det er mulig å se opptak av kampen i Molde Arena på www.handballtv.com. Helt i starten av opptaket får vi se surnadalingene løpe inn på banen.