Blekkplate_690x462

Fikk med seg varer til en halv million

Etter innbruddet på Polaris Nordmøre natt til mandag anslår daglig leder Odd Arne Negård at verdier for nærmere en halv million er stjålet fra delelageret. I følge Negård har innbruddstyvene vært på "befaring" tidligere i uka, og har visst utmerket godt hvor de skulle ta seg inn. Varebilen er observert flere steder i området.

På bildet over ses vinduet hvor tyvene tok seg inn. Det er nå dekket med blekkplater. 

Oversikt kasserområde_690x462.jpg

Det var flere varer tyvene ikke hadde fått med seg. Da Negård kom på jobb mandag morgen lå det kasser strødd på dette området.

 

Negård fattet mistanke tidligere i uken, da en litauiskregistrert varebil var innom. Negård forteller at tre menn kom inn i butikken, kikket seg rundt og snakket med folk. Han viser at kassaapparatet ikke er rørt, og verken alarmene i butikken eller i verkstedet er utløst. De ubudne gjestene har kun vært oppe på lageret, hvor de har måttet ta seg inn gjennom en smal åpning for å ikke utløse bevegelsessensorene nede. 

Inngang_690x462.jpg

Her, bak de oppsatte kannene, har tyvene tatt seg inn i delelageret. Det har vært begrenset med område å bevege seg og få ut varene på. 

Interiør delelager_690x462.jpg

Fra delelageret. På veggen i bakgrunnen var det fullt opp med variatorreimer. 

 

- Det er tatt variatorreimer for 250.000, olje og motordeler for flere hundre tusen samt 30 hjelmer. De visste hva de skulle ta - dette er lett omsettelige ting, forteller Negård. 

 

Samme bilen, en rød varebil med litauisk registreringsskilt, er observert på Hydro Texaco i Rindal og på Deltrans ved Børset Bakeri. Negård har troen på at saken blir løst, da informasjon om saken og varebilen er spredt vidt og bredt både innen regionen og utenfor.