image001

Fest for frivillige medarbeidere i kirken

Torsdag 18. juni møtte et femtitalls personer opp ved kyrkjelydshuset på Skei der bussen sto og ventet for å ta oss med på Blåtur. Sverre Kjølstad stilte som sjåfør for kvelden.

Vi har en liste på ca 100 frivillige medarbeidere som er sysselsatt i forskjellige aktiviteter som kirken har på sin agenda. For å nevne noen: medhjelpere ved gudstjenester, babysang, andakter, ettermiddagstreff på institusjonene og for psykisk utviklingshemmede, instrumentalister, forsangere, kor, morgonsong, fasteaksjon, besøk til jubilanter, skole og barnehagebesøk, innvandrerarbeid og en del praktisk arbeid ellers. Dette er noe av det kirken driver med, og det sier seg selv at uten frivillig innsats hadde mye stoppet opp. Vi er avhengig av – og utrolig takknemlig for alt arbeidet som legges ned av frivillige.

Vi bruker å arrangere en fest på våren for denne innsatsvillige gruppen, og i år ble det altså blåtur til Hamnes. Der ble vi møtt av et smilende vertskap i Torstein Hamnes og Linn Værdal Skei. Torgeir Leivdal spilte oss inn i et festdekket lokale som tidligere var fjøs – ingen spor av det nå, bare trivelige omgivelser i form av gamle tømmervegger og levende lys.

image002.jpg

image003.jpg

Iløpet av de timene festen varte fikk vi servert siciliansk fiskesuppe med brød, kaffe og kaker. Torgeir Leivdal underholdt oss med felespill og gode historier. Jan Sturla Jensvold trakterte trekkspillet til allsangen og Aud Brynhild Indset avsluttet festen med noen kveldstanker.

På bussturen hjem fikk vi grundig innføring i gardsnavn og historie av Martinus Ranheim som guidet oss hele veien tilbake.

Takk til alle som deltok på forskjellig vis – og takk atter en gang til dere som gjennom året legger ned et utall timer med frivillig innsats for at vi skal kunne drive denne skuta som kalles kirken vår.

Takk også til Surnadal sparebank og Gjensidige som sponset oss med midler til festen  i år.


Hilsen oss på kyrkjekontoret

v/ Kirsti Hjørnevik