Mandag
Mandag Delvis skyet
-5°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Klarvær
-6°
Klarvær
Flau vind
dalen nesteng edvardsen_550x453

Ferske Norgesmestere i bueskyting

NM i bueskyting er i full gang på Syltøran. Strålende forhold har ført til flere norske rekorder, og seks lag er etter dagens lagskyting ferske Norgesmestere. OL-deltaker Bård Nesteng skyter for Fredrikstad, som ikke klarte å kvalifisere seg til finaleskytingen. Søndag er det individuelle konkurranser, og det er store forventninger til et nytt NM-gull til  Nesteng. På bildet sammen med leder i Surnadal IL, Svein Dalen, og leder for bueskytinga i Surnadal, Ronny Edvardsen. Se stor bildeserie i saken.

Sist vi så Bård Nesteng, var i OL studioet til NRKs Anne Rimmen. Da var bueskytteren langt nede etter å ha blitt utslått i åttendedelsfinalen. Nesteng endte til slutt på en 9.plass i OL. En drøy uke senere er han altså på plass i Surnadal for å kjempe om sin femtende NM-tittel, og har lagt skuffelsen bak seg - Når jeg nå har fått OL litt på avstand, så er jeg egentlig veldig fornøyd med innsatsen. Jeg hadde ingen forventninger å gjøre det så bra som jeg tross alt gjorde. Der og da var jeg bare veldig skuffet over måten jeg røk ut på. Det plaga meg veldig der og da, sier Nesteng som er usikker på om han satser på OL i 2016. - Det er mye som spiller inn i det spørsmålet, så det har jeg ikke svar på foreløpig. Men jeg skal fortsette å skyte, og skal sørge for å lage hodebry til mine konkurrenter i mange år ennå, smiler Nesteng. Søndag får han muligheten til å skyte seg til ett nytt NM-gull - Jeg er opptatt av å gjøre ett godt "håndverk" i NM, og er her selvfølgelig for å vinne, sier 33 år gamle Nesteng som er på Nordmøre for aller første gang. - Det er veldig fint her, og alt tyder på at arrangørene har gjort en god jobb.

Nesteng deltok også i OL i Beijing i 2008. Da endte han på 30.plass.

137 deltakere, fordelt på rundt 40 lag, er med i årets NM. Leder for bueskytinga i Surnadal, Ronny Edvardsen, er veldig godt fornøyd med arrangementet så langt - Det dukker alltid opp noe uventet, og læringskurva er bratt for oss som aldri har arrangert et slikt stort stevne før. Men alt i alt går det veldig bra, sier Edvardsen som roser de frivillige sin innsats - Uten hjelp fra de mange frivillige, har det stoppet opp. Så all ære til dem, sier Edvardsen som har fått gode tilbakemeldinger fra det tallrike publikummet. - De aller fleste har ikke vært i Surnadal før, og jeg fikk høre at en familie gjerne vil legge ferien sin her neste sommer. Det er hyggelig å høre, sier Ronny som selv er Norgesmester flere ganger.

Norgesmesterskapet åpnet tidig lørdag morgen med nasjonalsang, tale fra varaordfører Lilly Gunn Nyheim og fra leder i Surnadal IL, Svein Dalen. Arrangementet fortsetter søndag med individuelle konkurranser. Edvardsen oppfordrer alle til å ta turen til Syltøran. Søndag vil både OL-deltaker Nesteng og flere andre som har hevdet seg internasjonalt skyte om NM-gull.

I september 2013 er Surnadal igjen arrangør for NM i bueskyting. Denne gangen på Nordmarka, hvor deltakerne skal konkurrere i "jaktfelt".

Ingen lokale deltakere er med i årets NM. Nærmest er Tustna, som tok gull i klassen "compound rekrutt" lørdag. Vi gratulerer!

I de fem øvrige klassene ble Sandefjord (tre gull), Klepp og Tinden Norgesmestere for lag.

Vi viser ellers til www.bueskyting.no for fullstendige resultater.

Klikk bildene større

dalen nesteng edvardsen
nesteng1
fruvillige
skyteskive
skytter1
skyttere oversikt
skyttere
skyttere1
skyttere2
premier1
premier2
premier3
premier4
premier5
premier6
klem1
Tips en venn Skriv ut