Nypynta ferge_1024x681

Ferjecruise med suksess!

Ja, jeg har sittet på soldekket på ferja en vakker sommerdag og ønsket at ferjeturen burde vart litt lenger.. Tenkt at rammene hadde passet perfekt for et festlig lag med venner og kjente... Jeg kunne godt tenkt meg å cruise utover fjorden med god mat, venner, flott musikk. Hele kvelden til endes. Lørdagskvelden var det mulighet for det.

Jeg har faktisk tenkt tanken på å ta ferja tur-retur/tur-retur en fin sommerdag bare for å få oppleve vinden, den svake duvingen og duften av salt sjø i mer enn bare tjue minutter. Og den dunkende lyden av de trauste motorene.. En ferjetur går da så fort. Men jeg har besinnet meg. For hva vil da vel betjeningen ombord tro om jeg reiser slik fram og tilbake en hel dag...?!?

 

24. november 2011 ble Halsa Utvikling stiftet. Laget skal drive utviklingsarbeid med fokus på økt bolyst, trivsel og nyskapende næringsliv. Ferjecruiset 2012 er deres første "stunt"! Denne ferjeturen kom til å vare mer enn tjue minutter!

 

Ferjecruiset var tenkt å være et arrangement for ALLE. Både Halsabygg, folk fra nabokommuner, turister og andre som måtte få lyst til å være med på en unik opplevelse!

 

Og en unik opplevelse ble det! Ferja "Romsdal" var pyntet til fest der den lå og ventet på sine 150 gjeser. Flotte flagg. Rød løper og champagne i glassene. Og gjestene strømmet på til dette første ferjecriuset på Halsafjorden. Mayse og Rasteplassen vartet opp med nyydelig tapas, og bordene var dekket med hvite duker og pyntet til fest. Musikk var det også, av flinke musikere fra Halsa/Kristiansund- The Bohemian Cardigans. Alt var så fullkomment. Ferjecruise! På Halsafjorden!

 

Til og med været var på vår side. Som Nordmøringer anno 2012 krever vi ikke mer enn oppholdsvær- vi har da varme klær. Og oppholdsvær ble det. Det var som om noen holdt en beskyttende hånd over oss. Vi så mørke skyer og regnskurer både foran og bak oss. Men bare noen få dråper falt der vi var. Litt småkaldt ble det etterhvert utover kvelden, men da var det mulighet til å varme seg litt nede i salongen. Der var det kaffe og kaker. Smilende og glade folk over alt. En trivelig prat- og det skulle ikke mere til for å tines opp igjen. Eller kanskje det var nok å bare ta en svingom på dekk...

 

Ferjecruiset la fra kai på Halsanaustan i 7 tida. Snurret rundt og tok et annet leie enn den vanlige fergeturen vi er vant med. Utover. Rundt Halsahalvøya og inn i Skålvikfjorden som lå speilblank og flott og tok imot oss. Forbi Liabø. Forbi Baarsetøya. Mye lenger inn i fjorden enn jeg trodde det var mulig å komme seg med ferge. Skipperen tutet med hornet når vi passerte hytter og hus og de på land veivet tilbake. Blinket med lys når det begynte å bli mørkt. Jeg tenker vi var et flott skue der vi skled innover fjorden.

 

Inni fjorden- jeg regner med at den var både dyp og oversiktlig der- satte en smilende og lystig kaptein på sidemotorene. Og vi gjorde en- to-tre piruetter. Rundt og rundt. Det ble til og med skutt opp raketter i høstnatta før vi snudde og dro tilbake. I halv 12 tida la vi atter til kai. Men festen var ikke slutt for det. Den varte enda et par timer til. For de som absolutt ikke ville hjem enda.

 

Kristin Kvande Betten fra festkomiteen lovte at dette skal bli en tradisjon. Om ti år kommer vi til å mimre og minnes denne første ferjecruiseturen. Den som dannet grunnlaget for å satse videre. Halsabyggen er tøffe. De tør å satse. Gjøre noe nytt. Jeg gleder meg til å bli invitert til fejecruise neste år også!

Under er det laget en bildeserie fra Fejecruiset. Klikk på bildene og se dem større og i serie:


 

Nypynta ferge_1024x681
Nypynta ferge. Klar til å ta imot 150 spente gjester
Innsjekking_1024x681
Innsjekking. Leder i Halsa utvikling Jan Erik Glåmen og Kristin Kvande Betten tar imot med champagne og hjertelige smil.
De første gjestene_1024x681
De første gjestene er på vei oppover den røde løperen
Flere gjester ankommer_1024x681
Og flere gjester ankommer etterhvert.
Kristin ber til dekket bord_1024x683
Kristin ber til dekket og flott pyntede bord
The Bohemians_1024x675
The Bohemian Cardigans. De sørget for både taffelmusikk og dansemusikk.
Kokken og drengen_1024x681
Kokken og drengen- du vet, han som springer hit og springer dit og er like blid
Tapasbord1_1024x681
Bugnende tapasbord
Tapasbord2_1024x681
Pyntet etter alle kunstens regler
Tapastallerken_1024x681
Nyyydelig mat!
Blide gjester_1024x681
Blide og forventningsfulle gjester
Rindalinger_1024x681
til og med Rindalinger
Vi legger fra kai_1024x681
Vi legger fra kai. Kvelden er vår. Cruiset er i gang
Ursikt på øvre bildekk_1024x681
Utsikt fra øvre bildekk. Vinden stryker mot kinnet...
utover mot Kristiansund_1024x681
Utsikt mot Kristiansund idet vi runder Volungøya
Hytter_1024x681
Innover Skålvikfjorden. Så nære både hytter og hus..
Innover Skålvikfjorden_1024x681
På andre siden av ferja. Brunsvika. Med Vaagland helt ytterst på spissen
Waagland_1024x681
Vaagland båtbyggeri. Sett fra en annen vinkel enn til vanlig. Det er nok flere store båter som har gått ut fjorden herfra...
Kaffe i salongen_1024x681[1]
Kaffe og kaker nede i salongen!
Kaffekos_1024x681
Kaffekos og en god og trivelig prat
Glade folk i styrhuset_1024x681
Glade folk i styrhuset!
Sidemotorer_1024x681
Med sidemotorer på gjør vi en to tre piruetter inni fjorden.
Fyrverkeri_1024x681
Fyrverkeri. (Ikke så lett å få på bilde sånn midt i skymringa)