Feiret tiåring med stinn brakke

I 2006 ble NAV Surnadal etablert som det første NAV-kontoret i Møre og Romsdal. Tirsdag ble jubileet behørig markert med stinn brakke på jobbmesse på Surnadal kulturhus.

I dag finnes det nærmere 40 NAV-kontorer i fylket, men eventyret startet altså i Surnadal. Da ble trygd, Aetat og sosialtjenester i kommunene slått sammen under ett NAV-kontor. I dag har NAV Surnadal 12 ansatte. Om ikke lenge tar Asbjørg Betten over som ny leder for NAV Surnadal, ganske nøyaktig 10 år etter hun var med å etablere kontoret.

Koordinator for jobbmessen og avdelingsleder for NAV Arbeidslivssenter Møre og Romsdal, Øystein Jakobsen, forteller at de 20 virksomhetene som deltar på jobbmessen kommer fra ytre og indre Nordmøre, og sørger for en bred representasjon av næringslivet i regionen. Dette er den eneste jobbmessen som arrangeres i fylket.

 

God match

Surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim la i sin tale vekt på viktigheten av offentlige kompetansearbeidsplasser på Indre Nordmøre, og hedret et til tider utfordrende yrke.

- Hverdagen til NAV-ansatte kan være tøff, for det er ikke alltid det vanker ros. Men i dag skal dere få utelukkende godord og hederlig omtale, sa Nyheim.

Fylkesdirektør i NAV Stein Veland gledet seg over en flott markering, og ventet spent på bussene med arbeidssøkere fra hele Nordmøre.

- Erfaringene tilsier at det blir stinn brakke. Og det er herlig, smiler Veland.

Han har troen på at slike messer legger et solid grunnlag for at arbeidsgivere og arbeidssøkere skal finne hverandre.

- Det viktigste er at det blir god match. Det er som å by opp til dans - lykkes du ikke første gang, må du prøve igjen. Det handler om å skape relasjoner.

 

Ansikt til ansikt

Martin Gimnæs fra Gjemnes er en av de mange arbeidssøkende på jobbmessa. 25-åringen er utdannet innen petroleumslogistikk, og har vært arbeidssøkende i én måned. Utstyrt med CV-er i lomma ser han frem til å møte flere arbeidsgivere ansikt til ansikt, noe han klart foretrekker fremfor å søke på en avisannonse.

- Oppsøker man bedrifter på eget initiativ kan det ofte ta lang tid, og kanskje får man heller ikke svar. På slike messer vet du at bedriftene er interessert i å snakke med deg. Det er viktig, sier Gimnæs.

Martin Gimnæs red.jpg

Martin Gimnæs legger turen innom Storvik AS på jobbmessa.

Helen Holsæter, Robert Strand og Gunn A. Lund.jpg

Helen Holsæter, Robert Strand og Gunn A. Lund har vært ansatt i NAV Surnadal siden starten i 2006.

Asbjørg Betten og Lilly Gunn Nyheim.jpg

NAV Surnadals nye leder Asbjørg Betten og ordfører Lilly Gunn Nyheim.

NAV 10 år kakebord.jpg

Ingen jubileumsfeiring uten kakebord. T.h. fylkesdirektør i NAV Stein Veland.

Rindal kommune på jobbmesse.jpg

Personalsjef i Rindal kommune Gunnhild Strupstad, avdelingsleder for langtidsavd. ved Rindal helsetun Ina Næss og leder for habiliteringstjenesten Lina R. Negaard søker kompetanse innen helse og barnehage.

Oddrun Aakvik og Stig Husby.jpg

Oddrun Aakvik fra Amfi Drift og Stig Husby, avdelingsleder i Amfi Kreativ, ivrer etter å snakke med jobbmessedeltakerne. De har fått positiv respons på sin søken etter prosjektleder, og etter kompetanse blant annen innen web og sosiale medier.

Foajeen jobbmesse.jpg

Mange rødkledde på Surnadal kulturhus. Rundt 40 NAV-ansatte fra hele Nordmøre er verter på jobbmessa, og bistår og veileder både arbeidsgivere og -søkere.