Feirer ti år med Kløppar’n

Tirsdag 9. februar er det nøyaktig ti år siden Susanne, Sonja og Toril startet frisørsalongen Kløppar’n. Nå inviterer «kløpperne» til jubileumsfeiring.

Susanne Knutsen, Sonja Dyrnes Schei og Toril Moe jobbet alle på samme frisørsalong i flere år, før de en dag bestemte seg for å prøve noe nytt sammen. De følte seg klare for å drive salong på egen hånd, og da Næss Rør og Interiør skulle innskrenke butikken i Skeivegen ble valg av lokale enkelt. Snart var opptil flere familiemedlemmer i sving med riving, snekring og kledning.

- Vi var best på å rive ned, mens karene bygde opp igjen, ler Toril.

Lokalene fremstår dermed i dag som et resultat av effektivt skiftarbeid og pur dugnadsånd, og med kreativ kløkt fikk de satt opp den lille salongen til en brøkdel av ordinær kostnad. Trioen startet nemlig på null, og de kan opplyse om at salonginteriør er kostbart, men man kommer langt med en TV-benk fra Møbel-Fiske her og en hylle fra Ikea der, smiler de.

Frisørene er med rette stolte av hva de har fått til. Mange har vært skeptiske til hvordan arbeidsmiljøet med bare tre damer vil bli, men vi har tross alt holdt ut sammen i ti år, forteller Susanne. Flere mente nemlig de bare ville holde ut i et par år. Ti år senere, og med til sammen 74 års erfaring i frisøryrket, går det bedre enn noensinne. Siden starten har Kløppar’n blitt drevet med overskudd hvert eneste år. I fjor omsatte de for rundt 1,8 millioner, takket være en kundebase som har fulgt de hele veien. Og arbeidsmiljøet er det ingenting å si på. Med store deler forståelse og fleksibilitet, ispedd noen diskusjoner, har de tre utviklet sitt eget, lille arbeidsmiljø.

- Vi er som et gammelt ektepar. Vi krangler ikke, men de gangene vi diskuterer kan det hende to og to er enige, og da er det jo flertall, sier Toril med et smil.

Og kanskje ligger «kløppernes» styrke i nettopp størrelsen.  

- Jeg er glad for å ha de rundt meg. Vi trives godt som små, fordi vi får være familiefolk samtidig, og det er ikke noe stress med å skulle bli større, sier Sonja.

- Jeg får jobbe med to jeg har satt stor pris på i mange år. Jeg har verdens beste kollegaer, fastslår Toril.

Tirsdag 9. februar er dørene åpne kl. 9-19 for alle som ønsker å være med på feiringen. Toril, Sonja og Susanne frister med kaffe, kake og gode tilbud i hyllene.

Kløpparn da og nå_690x595.jpg

Kløppar'n-trioen anno 2006 - og 2016.