Liv Dalsegg og Allan Troelsen folkefest

Feirer med folkefest for alle

I 175 år har Surnadal Sparebank gitt tilbake til lokalsamfunnet. Det gjenspeiles i jubileumsfeiringen, når sparebanken setter sitt preg på festivalsommeren og arrangerer sin helt egen folkefest med kjendis-korslag i september.

Hva er det folk har satt mest pris på, som banken har bidratt til opp gjennom årene? Det spørsmålet har markedssjef Liv Dalsegg og banksjef Allan Troelsen stilt seg i planleggingen av det svært begivenhetsrike jubileumsåret. Ikke bare skal banken bidra i stor grad til ulike festivaler i løpet av sommeren, men selve prikken over i-en blir bankens egen folkefest lørdag 2. september.

- Vi ønsker å bidra til å øke attraktiviteten ved å bo og leve her, og vise at vi fortsatt er en bidragsyter i lokalsamfunnet, sier banksjef Troelsen.

 

Gjentar korslag-suksessen

Tanken bak folkefesten tar derfor utgangspunkt i et av bankens største suksesser noensinne, nemlig surnadalsversjonen av Det store korslaget. Årets utgave blir en kjendisversjon, hvor fem kjente navn fronter hvert sitt kor. Jørn Hoel og Dag Ingebrigtsen har allerede meldt sin ankomst, og man kan forvente å få høre sanger fra artistenes repertoar, sier Dalsegg.

Som på de tidligere korslagene håper banken at arrangementet kan engasjere det brede lag i lokalsamfunnet, ikke bare de som allerede synger i kor, men også de som går med en sanger i magen som ikke helt har fått vise seg frem - enda. Terskelen skal være lav for alle som ønsker å synge, og korledere og sangere skal få en enkel jobb med å komme igang med øving, takket være Jo Inge Nes som vil sørge for at alt blir tilrettelagt, sier Dalsegg. Øverst på bankens ønskeliste står et rent barnekor, da folkefestens hovedfokus er å tilby noe for folk i alle aldre.

- Dette blir en fest for de mange, ikke for de få, understreker Dalsegg.

I tillegg til korslag kan man forvente en rekke ulike arrangementer i regi av lokale lag og organisasjoner, konsert med Batteri, og fyrverkeri, avslører Troelsen. 

 

Sommerens store festivalsponsor

Men før den tid har Surnadal Sparebank rukket å sette sitt preg på festivaler i hele regionen. Først i rekka kommer familiedagen på gården til Bernt Ole Moen i Øvre Surnadal som en del av Vårsøghelga siste helga i mai. Her blir det guiding i kornmagasinet ved Svein Sæter og konsert - for å nevne noe.

Siden tar banken nok en gang rollen som generalsponsor på Norsk Laksefestival 22. - 25. juni, hvor de i særlig grad vil bidra til to av festivalens største nyheter: norgescup i Strongman og Camp Villaks. Samme måned blir også Surnadal Sparebank-logoen å finne på Torget i Trondheim under Musikkfest 3. juni, hvor Ravi inntar bankscenen for å markere både 175-årsjubileet til hovedkontoret og trondheimskontorets 10-årsjubileum. I juli fronter Surnadal Sparebank Kristiansunds egen musikkfest, Skjærvafest, som går av stabelen 28. - 29. juli.

 

Bildet: Liv Dalsegg og Allan Troelsen gleder seg til folkefesten, som finner sted på plassen foran banken lørdag 2. september.