Kjells VVS jubilerer

Feirer 30 år i bransjen

I år er det 30 år siden Kjell Tiset startet rørleggerfirma i Rindal. Bedriften har vokst jevnt og trutt i disse årene, og nå er det 9 ansatte. Fredag feirer de med åpent hus og kaffe og kake i Stokkøyan.

Ola Bakk Rune Tiset og Kjell Tiset.jpg
Kjells VVS inviterer til markering av 30-årsjubileum fredag 15. desember. F.v. Ola Bakk, Rune Tiset og Kjell Tiset.
 

Startet som enmannsbedrift

Daglig leder Kjell Tiset forteller litt om firmaets historie. Han kom til Rindal og starta opp rørleggerfirmaet Kjells VVS som enmannsbedrift i 1987. Det begynte med en del mindre oppdrag, mest i boliger. Etter hvert ble firmaet engasjert i utbygginga av det store industrianlegget på Tjeldbergodden. Kjells VVS bygde verksted på Tjeldbergodden. Dette verkstedet har de fortsatt, men det er nå utleid til Bravida.


Mange store og små oppdrag

Det har blitt flere store oppdrag i årenes løp. Gjennom entreprenørfirmaet Ing I Sæther AS (nå Consto) var de med på utbyggingen av det store lageret til Talgø på Vinstra. De har hatt mange oppdrag i AMFI sine kjøpesentre, blant annet i Surnadal, Sunndal, Svolvær og flere steder i Bodø. De var også med på utbyggingen av AMFI Futura i Kristiansund.

thon nidaros.jpg
Kjells VVS har hatt en stor jobb med renovering av Thon Hotel Nidaros.
 

Andre prosjekter som kan nevnes er en skole på Otta, og en omfattende oppussing av Gildevangen hotell, som nå heter Thon Hotel Nidaros, i Trondheim. De har også vært med på renoveringen av Thon Hotel Trondheim. Via Consto har de arbeidet en del for HAMOS på Frøya. De har også vært med og pusset opp en del Coop-butikker, blant annet ombyggingen hos Extra Surnadal. På Berkåk har de vært med på å bygge en helt ny Coop-butikk.

Kjell Tiset nevner at en viktig samarbeidspartner er Øyvind Knudsen i KES-teknikk AS, som bistår med prosjektering på større bygg.

Kjells VVS har også en god del oppdrag lokalt i Rindal. De har hatt oppdrag med røropplegg i flere nye fjøs, og det er fortsatt en del arbeid i boliger.

De siste åra har Kjells VVS hatt en del store oppdrag i Trondheim, blant annet som underentreprenør for Betonmast. I løpet av året blir prosjektet på NAV sitt gigantbygg i Trondheim avsluttet. 

Trollheimsporten skrev dette om storkontrakten som ble inngått i april 2016.

IMG_0250.jpg
Gigantbygget til NAV i Trondheim ferdigstilles i løpet av året.
 

De har også hatt flere oppdrag for Consto i Surnadal og Sunndal. For tiden jobber de blant annet med røropplegg på OTI-senteret på Orkanger. De er også med på utbyggingen av Rauma-senteret i Åndalsnes. Neste år skal det bygges 20 hotellrom der. I tillegg har de inngått stor avtale om en sprinklerjobb på fabrikkanlegget til Westnofa Industrier i Åndalsnes til neste år. Nå regnes det også på et nytt stort prosjekt for Betonmast i Trondheim til neste år.


Kontor i Rindal og Klæbu

Rørleggerbedriften har hovedkontor på Stokkøyan industriområde i Rindal. Kontorbygget der bygget de i sin tid sammen med Letthus. Letthus eide den ene delen av bygget, og Kjells VVS eide den andre delen. For noen år siden ble hele bygget kjøpt av Tysse Mekaniske Verksted. På det tidspunktet var Tysse hovedaksjonær i Letthus. I 2012 gikk Tiset sitt holdingselskap sammen med de andre håndverksbedriftene som har kontor i bygget og dannet et eiendomsselskap, KRET Eiendom AS. De kjøpte tilbake sin del av kontorbygget. Tiset Holding AS, Rindals-Tre AS, Tørset Malerservice AS og Elektro AS eier nå sine egen lokaler.

Kjells VVS har fortsatt mange prosjekter i Trondheimsregionen. Tidligere leide de et lager på Heimdal, men nå har holdingselskapet kjøpt en eiendom i Klæbu, der Kjells VVS nå har kontor og lager.


Et yrke for framtida

Kjell Tiset blir pensjonist neste år, men han regner med at han vil fortsette å bidra litt i en overgangsperiode. Sønnene Frode og Rune er medeiere i firmaet, og begge godt i gang med mesterutdanning i rørleggerfaget. I tillegg jobber Ola Bakk på kontoret som prosjektleder. Han er rørlegger med tilleggsutdanning fra teknisk fagskole.

Frode Tiset og Kjell Tiset.jpg
Frode Tiset og Kjell Tiset.
 

Til sammen er det 9 ansatte i firmaet. De tar også inn lærlinger. Bedriften må gjøre sitt for å motivere folk til å satse på en utdanning som rørlegger, for det kan bli en utfordring i framtida. Men så langt har det vært god tilgang på lærlinger.

- Det satses på automatisering i mange bransjer, men ikke på vårt felt. Dette er en håndverksbransje, og her vil det fortsatt være behov for folk. Det vil kanskje bli enda større behov i framtida, mener Kjell Tiset.


Fulle ordrebøker

Han forteller at omsetningen i firmaet har økt de siste åra. Det går mot en omsetning på ca 20 millioner kroner i år, og resultatet ser også ut til å bli bra. Ordrebøkene er fylt opp for første halvår i 2018, med ordrer for omtrent 8 millioner kroner så langt. I disse dager fyller bedriften altså 30 år, og alt tyder på at framtida ser lys ut.

- Jeg synes jeg kan skryte litt av bedriften og de ansatte. Det er ikke så mange tilsvarende bedrifter som har holdt det gående i 30 år, smiler Kjell Tiset.

Fredag 15. desember, fra kl 12 og utover, blir det en liten markering av 30-årsjubileet på Kjells VVS sitt kontor i Stokkøyan. Det blir åpnet hus med kaffe og kake, og alle som vil kan komme innom for å slå av en prat.