Tirsdag
Tirsdag Skyet
Skyet
Lett bris
Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Laber bris
anders sæther moen solli rhea

Familieduell på hjemmebane

Med totalt 52 startende ekvipasjer, ble helgens dressur- og kjørestevne en suksess for Trollheimen ride- og kjørelag. Klubben gjorde det også sterkt resultatmessig. I klassen "Lett kjøring 1" gjorde klubben like godt rent bord. 

Stevneleder Gro Løfaldli var svært godt fornøyd med gjennomføringen av stevnet på Nymoen som ble arrangert over to dager. Stevnet startet med ridedressur lørdag kveld, og fortsatte søndag med flere klasser ridedressur og ble avsluttet med kjøredressur. 

Hele 52 startende fra åtte ulike klubber er nesten dobbelt så mange som forrige stevne klubben arrangerte.

- Vi har deltakere fra klubber som strekker seg fra Verdal til Rauma. Det er utrolig hyggelig, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne, sier Løfaldli i Trollheimen ride- og kjørelag.

11 av de startende er fra egen klubb. 

- Dressur er helt klart på tur opp i klubben vår, og er den konkurranseformen vi har flest deltakere. Vi har kjørere fra 17 - 60 år som representerer Trollheimen ride- og kjørelag. 

Løfaldli sier at rekrutteringen til klubben er god, men at de ønsker enda flere ryttere velkommen. 

- Vi arrangerte nettopp et svært vellykket ridekurs for 18 barn. Det var stor suksess, og de som var med der vil få tilbud om ytterligere kursing. Vi stiller oss også til disposisjon hvis noen ønsker å bruke ridehallen vår, men er usikker på hvordan de skal gå frem. Det er bare å ta kontakt med noen av oss i klubben. Vi strekker oss langt for å få stor aktivitet i det flotte anlegget vårt her på Nymoen, sier hun. 

silje mari otterlei husby balder og alvin.jpg
Silje Mari Otterlei Husby, Alvin og Balder var nok stevnets "grommeste" ekvipasje 

- Et fantastisk miljø
En av klubbens medlemmer som mer enn gjerne snakker varmt om miljøet, er Unni Sørtømme fra Børsa. Hun gjennomførte klubb-bytte til Trollheimen ride- og kjørelag i vår. 

- Kjøremiljøet i Trollheimen ride- og kjørelag er voksende og fantastisk godt. Det er gode treninger, og de kan tilby et praktfullt anlegg som gjør at man kan trene godt gjennom hele året. Klubben er seriøs og tør å satse, sier Sørtømme.

Trønderen har ikke egen hest for øyeblikket, men er på utkikk etter en kjørehest som kan ta henne til nye høyder innen sporten. 

- Jeg leter etter en fjording-hingst som er 5-6 år gammel og som er klar til å satse. Jeg driver mye med innkjøring av hest, og kjenner at jeg ikke har så lyst til å bruke tid på å kjøre inn egen hest på nytt. Jeg krysser fingrene for at den rette dukker opp, smiler hun. 

unni sørtømme ingress.jpg
Unni Sørtømme og Severin liker seg godt i Trollheimen ride- og kjørelag

Familieduell på hjemmebane
I dressurkjøring blir ekvipasjen blant annet dømt på lydighet, smidighet, takt og rytme, eleganse og korrekthet i øvelser. Vanskelighetsgraden øker i takt med klassene. 

I klassen "Lett kjøring 1" startet ti ekvipasjer i søndagens konkurranse, og her skulle det bli en skikkelig familieduell på hjemmebane. 

Ikke overraskende gikk solide Anders Sæther Moen og Solli Rhea til topps i konkurransen. Sæther Moen har lang erfaring fra kjøring, og har blant annet deltatt i nordisk mesterskap. På andreplass endte Hege Sæther Moen, som er gift med Anders. Hun kjørte familiehesten Foldas Sildre. Som om ikke det var nok, tok Anne Marit Løfaldli tredjeplassen på Dag Minn. 

Et tydelig tegn på at det jobbes godt Trollheimen ride- og kjørelag!

Se resultatliste her

kjøredressur vinnere hege sæther moen anders sæther anne marit løfaldli.jpg
En sterk hestefamilie! Hege Sæther Moen, Anders Sæther Moen og Anne Marit Løfaldi sammen med fjordingen Foldas Sildre.

anne marit løfaldi på dag minn.jpg
Anne Marit Løfaldli og Dag Minn

gøril åse solheim på cheyenne .jpg
Gøril Åse Solheim og Cheyenne 

hege sæther moen foldas sildre_690x420.jpg
Hege Sæther Moen og Foldas Sildre

anders sæther moen solli rhea_690x453.jpg
Anders Sæther Moen og Solli Rhea

Unni Sørtømme og Severin_690x410.jpg
Unni Sørtømme og Severin 

 

Tips en venn Skriv ut