Hyldbakkøving collage - foto SKUV

Få billetter igjen

Tirsdag kveld er det kun et titalls billetter igjen til lørdagens "Det E Så Godt Å Varra Te". Nå må du være rask på labben om du skal få med deg senvinterens fineste SKUV-konsert!

Den frivillige kulturorganisasjonen Surnadal Konseptutvikling (SKUV) kan melde om at alt er i rute til konserten i Storstuå med materiale av Hans Hyldbakk lørdag den 13 februar.

Som komponister og vokalister dukker Sigrid Vetleseter Bøe, Lisa Flostrand, Toril Moe, Ole Mange Ansnes, Karstein Mauset, Torstein Snekvik, Gøran Bolme, Per Holten, Svanhild Husby, Sangkoret Tormod og Rolf Hindhammer opp. Vi har også med sanger av Henning Sommerro, som dessverre ikke hadde anledning til å delta på selve konserten denne gangen. Bandet består av Brage Kristian Einum, Rune Dalager, Ola Langli og Oddbjørn Sponås.

Svein Sæter stiller som konferansier, og vil binde det hele sammen mellom sangene. Han vil snakke litt og tekstene, og belyse dem fra komponistens ståsted. I tilfeller hvor andre enn «komponisten sjølv» framfører sangen, vil han også ta tak i selve tolkningen til vokalisten.

I konseptet inngår nemlig vokalister som gjør egne tolkninger av tidligere utgitt/framført materiale med Hyldbakk- signatur, og komponister som forteller litt om hva det var ved Hans Hyldbakk sin diktning som gav dem inspirasjon til å tonesette den. Dette er en veldig interessant innfallsvinkel til Hans sin diktning. Hans er mye tonesatt, og det interessante er at det er så vidt ulike musikalske uttrykk som er kommet til på bakgrunn av diktningen hans. Vi kan spore en av de første komposisjonene helt tilbake til 1930-tallet.

Konserten vil inneholde en god blanding av «klassikerne» fra komponister som Sommerro, samtidig som vi tilfører noen nye tilskudd som vi har blitt kjent med for eksempel gjennom ”Perikom,” ”Stemmer fra Surnadal” og Sigrid Bøe og Gøran Bolme sine komposisjoner.

 

Overskuddet tilbake til lokalsamfunnet

Overskuddet vi gå uavkortet til SKUV, og være en viktig del av investeringen i utviklingen av SKUV. Slik kan vi høyne kvaliteten på arrangementene våre, spesielt til de lokale musikk- og kulturkreftene, og være med på å etablere SKUV-scenen som et høykvalitetstilbud. SKUV sitt overordna mål er å jobbe for å fremme lokal og regional musikk og kultur, og dette konseptet treffer godt i så måte.

Konserten er lørdag 13. februar klokken 20. Vårsøg Hotell er også med på laget med «Kjøtt og Påsse-buffet» fra kl. 18, samt andre sosiale muligheter etter showet. Den kulinariske kulturen er altså like lokal som den åndelige kulturen denne kvelden!

SKUV vil også takke våre sponsorer Gjensidige Surnadal, Surnadal Sparebank, Svorka Energi, Sparebank 1, Amfi, Talgø, Rema 1000, Thon Hotel Vårsøg med å gjøre konserten mulig økonomisk.

 

Tekst/foto: SKUV