Ulset og heiagjeng

Étt sekund bak førsteplass

Både stemningen og forventningen var stor på Nordmarka i Surnadal i dag, da blant andre storfavoritten Nils-Erik Ulset fra Tingvoll skulle gå sitt siste løp i årets verdenscup. Ulset endte på en god 2. plass kun étt sekund bak ukrainske Ihor Reptyukh.

Selv om været ikke var like flott som tidligere i uka, var oppholdsværet mer enn godt nok til at folk fra fjern og nær tok turen til Nordmarka for å heie frem alle idrettsutøvere. Nasjonalitet var tydelig ikke en vesentlig faktor blant publikum, som heiet frem alle idrettsutøverne som sine egne. Likevel var det naturlig nok ekstra jubel i marka da norske Nils-Erik Ulset var å se i sporet.

Håpet om førsteplassen var tilstede, men til tross for en solid prestasjon og god treffsikkerhet glapp seieren for Ulset denne gangen, kun étt sekund bak Reptyukh. På tredjeplass endte Vladislav Lekomtcev. Lekomtcevs pallplass sikret han verdenscupseier, mens Ulset også endte på 2. plass sammenlagt.

19 Ulset og Tormod Vatten.png
Speaker Tormod Vatten får den første samtalen med Ulset etter målgang. Ulset kan fortelle at han er veldig takknemlig for en kjempeflott uke. Naturligvis er det likevel litt irriterende å bli slått med så liten margin, også i følge Ulset selv.

Bildeserie og film fra oppløpet finner du nederst i saken.

 

17 Oppløp.png
Stor stemning ved oppløpet.

18 Publikum.png
Publikum var imponerte over Ulset. "Kjempebra jobba, Nils-Erik!"

IMG_1172.png
F.v. Johanne Kvendset Andersen, Julie Nordvik Bergstad og Hennie Kvendset Fiske hadde vært på Nordmarka i flere timer og heiet frem utøverne.

14 Heia!.png
Ulset treffer blink - hurra!
 

Klikk for å se video fra oppløpet:

 

01 Ulset ved start
Ulset ved start.
06 Utøver
Russiske Aleksandr Pronkov.
07 Ulset i løypa
08 Ulset & utøver
Verdenscupvinner Vladislav Lekomtcev foran Ulset.
05 Utøver
Ekaterina Rumyantseva.
11 Ulset i løypa
12 Ulset skyter
13 Publikum stormer mot Ulset
09 Heia Nils-Erik
15 Heia
16 Heia