Søndag
Søndag Regn
19°
Regn
Svak vind
Mandag
Mandag Delvis skyet
19°
Delvis skyet
Lett bris
Luftforsvarets musikkorps

Ett ord: STORSLAGENT!

Lørdag stod kirkekonsert med Luftforsvarets musikkorps for tur. Musikken runget i hele kirka og den fullsatte kirka var helt med fra første til siste tone.

Luftforsvarets musikkorps er Midt-Norges eneste profesjonelle musikkorps. De 28 heltidsansatte musikerne har base på Byscenen i Trondheim. Luftforsvarets musikkorps har en viktig funksjon som kulturformidler i Forsvaret, og samtidig synliggjør Forsvaret ute i det sivile samfunnet. Dette musikkorpset har lokal forankring i Midt-Norge. De har egne produksjoner og i tillegg samarbeider de med en rekke kulturinstitusjoner i landsdelen. Luftforsvarets musikkorps er ett av de fem profesjonelle korpsene innenfor Forsvaret.

Luftforsvarets musikkorps er en nesten 200 år lang tradisjon som har en usikker framtid i vente. Regjeringen har foreslått en reduksjon i Forsvarets musikk, der de foreslår at Luftforsvarets musikkorps og Marinemusikken i Horten skal bli nedlagt. Konsekvensene er at 60 profesjonelle musikerstillinger blir nedlagt, og konserttilbud fra Forsvaret vil opphøre. Forslaget blir behandlet av Stortinget i høst.

Med seg i dag hadde Luftforsvarets musikkorps med seg dirigent Torodd Wigum og solistene Isa Katharina Gericke og Maija Skille. Konserten startet med en messingensemble som startet den halvannen timen med fantastisk musikk. Ståpels kom med jevne mellomrom gjennom hele konserten. Vi fikk høre vakker musikk fra mange forskjellige sjangrer. Det var kirkemusikk, folketoner, cabaret, orkestermusikk og «Valdresmarsj». De spilte også en tuba-kvartett til stykket Zagorsk av vår egen Henning Sommero.

storslagen konsert_690x459.jpg

Avsluttet med skikkelig gladmusikk.

Herborg Honnstad_690x674.jpg

Herborg Honnstad

Herborg Honnstad forteller etter konserten at hun ble korpsfan og at det var en forrykende konsert. Hun har også vært på konserten i går og «Kommentarfeltet», og forteller at alt var veldig bra. Nå står kveldskonserten og ønskekonserten i morgen for tur for Honnstad.

Linda Torvik var også imponert over konserten i dag, og er enig om at den var kjempebra. Torvik har vært på alt så langt og har planer om å også være med på resten. Hun mener Stangvikfestivalen er en kjempemorsom festival, og at innholdet er bra og variert. Videre forteller hun at hun mener å ha vært på hver festival siden det startet.

Linda Torvik_690x595.jpg

Linda Torvik

Per Dønnem var også på konserten i dag, og forteller også om hvor bra denne konserten er før han går videre til Bondehuset for fiskesuppe.

Kort sagt: Dette var en storslagen konsert som var verd hver ei krone. 

Tips en venn Skriv ut